Ponoš o pismu koje mu je uputio Mitrović: Ne pomažu Vučiću dvorske lude, istorija neće imati milosti 1foto: TV N1, Printskrin

Zdravko Ponoš, drugoplasirani predsednički kandidat i lider pokreta Srbija centar, reagovao je na javno pismo koje mu je uputio Željko Mitrović, vlasnik Pinka, i koje je puno uvreda i teških reči.

„Obratio mi se Željko Mitrović otvorenim pismom. Pa dobro Vučiću, zar ti stvarno misliš da ću da se valjam u blatu sa tvojim dvorskim ludama? Da ćeš da mi skreneš pažnju sa sebe dok asistiraš u amputaciji Kosova? Neće moći. Neće istorija biti milostiva prema tebi, to ti je rešeno“, napisao je Ponoš na Tviteru.

U opširnom pismu vlasnik Pinka Željko Mitrović navodi da bi Ponoš trebalo da bude u zatvoru kao „veleizdajnik“, zove ga na televizijski duel, pretpostavlja se na Pinku, navodi da se obraća „sa velikim gađanjem i prezirom“.

Mitrovićevo pismo sadrži i vulgarnosti poput „čaškoljenja Tadićevih genitalija“, uvrede „da ste bili časni vojnik, a ne strina“, i slično.

Pismo Ponošu dolazi u jeku otkrića o tome da je kompanija “Pink research and development center” (PR-DC) koja se bavi proizodnjom vazdušnih i svermirskih letelica i prateće opreme, a čiji većinski vlasnik je Pink medija grupa Željka Mitrovića u januaru ove godine upisana u Registar proizvođača naoružanja i vojne opreme.

Prethodno je Mitrović sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, bio na Sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju.

U uključivanju uživo iz Abu Dabija za TV Pink Vučić je pominjao Ponoša u negativnom i podrugljivom kontekstu, reagujući tako na Ponoševe iznete u vezi sa opremanjem i organizacijom Vojske, kao i sa pregovorima o Kosovu.

Ponoš je bivši načelnik Generalštama Vojske Srbije u vreme predsednika Borisa Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari