Popović (SSP): Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Beograda tražićemo da se glasa javno 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednica beogradskog odbora Stranke, slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da će ta stranka na sednici Skupštine grada Beograda zatražiti da se „glasa javno“, kao i da, ukoliko to ne bude omogućeno njeni odbornici neće glasati.

Popović je za televiziju Insajder rekla da će se tako u subotu, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, videti „ko je izneverio poverenje građana i ko je doneo odluku da započne saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS)“.

Na pitanje na koga tačno misli, Popović je rekla da ne zna ko je to.

„Mi ne znamo još ko je to ali smo zbog toga odlučili da na toj sednici ne glasamo tajno, pošto se tajno bira predsednik skupštine. Mi ne želimo da glasamo tajno, želimo da se glasa javno i ukoliko to ne bude bilo moguće mi nećemo pristupiti glasanju i pozvaćemo i druge kolege iz opozicije da učine isto kao i mi, da vidimo ko je to odlučio da podrži SNS kandidate“, rekla je Popović.

Ona je dodala da će SSP sa svojim partnerima – Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i sindikatom „Sloga“ formirati zajedničku odborničku grupu u gradskom parlamentu.

Popović je rekla i da SSP i dalje očekuje nove izbore.

„Bez obzira da li imaju 56 ili 60 mandata mi očekujemo da je ova Skupština oročena jer je 70.000 Beograđana više glasalo za promenu vlasti“, kazala je Popović.

Komentarišući navode evropskih obaveštajnih službi o pojedinim strankama opozicije i njihovim liderima, čija autentičnost nije potvrđena, Popović je rekla da to „sve više liči na čaršijske priče nego na ozbiljnu informaciju“.

Popović je navela da ne može da tvrdi ko stoji iza takvih tvrdnji, ali da je simptomatično to što je slične navode iznosila Viola for Kramon koja je predstavnica zelenih u Nemačkoj, i da „onda možete da pretpostavljate s kim ona komunicira u Srbiji“.

U medijima su prethodnih dana nezvanično objavljeni detalji izveštaja koji su za potrebe Evropske službe za spoljnu akciju, kako se navodi, izradile obaveštajne evropske službe.

U izveštaju tog tela se podrobno analizira odnos Srbije prema Rusiji ali i odnos opozicije i vlasti u vezi sa Rusijom a obaveštajne informacije, kako stoji u dokumentu, pokazuju da postoje indicije o „zakulisnoj saradnji sa Vučićem“ lidera SSP Dragana Đilasa, i njegovoj ulozi „‘trojanskog konja’ koji izaziva razdor među opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari