Posle Pinka Tadić i na Hepi televiziji 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Miroslav Mišković je uhapšen da bi se podigla popularnost vladajuće kolalicije i sad će mu biti vraćeno 30 miliona, a finanisrao je svoje hapšenje misleći da će time kupiti svoju slobodu, kao što je Miša Beko finansirao dva metka u svom stomaku, rekao je Boris Tadić, lider SDS i nosilac liste „Ajmo ljudi“, gostujući na televiziji Hepi.

On je tu došao, kako je obrazložio, da kaže istinu o sebi i o glavnom uredniku te televizije Milomiru Mariću, koji je kako je rekao Tadić, godinama govorio brutalne laži o njemu.

Jedna od neistina je da je tokom prethodne vlasti Srbija tajkunizovana.

Tadić kaže da je on zaustavio finansiranje DS od strane tajkuna i da im je sve oduzeto, a da sada ne zna da li će im sve biti vraćeno.

On kaže da su tajkuni finansirali SNS i da su jedva čekali da naprednjaci dođu na vlast.

– Miroslav Mišković je uhapšen da bi se podigla popularnost vladajuće kolalicije i sad će mu biti vraćeno 30 miliona, a finansirao je svoje hapšenje misleći da će time kupiti svoju slobodu, kao što je Miša Beko finansirao dva metka u svom stomaku – rekao je Tadić.

Kako je naveo nova laž je da su ambasadori formirali vladu.

– Vučić je uhapsio Miškovića na osnovu istrage koju smo mi vodili ali nismo imali dokaze da ga uhapsimo – naveo je Tadić.

Na pitanje Marića da li je istina da ste se sa Vojislavom Koštunicom oko Darka Šarića, Tadić je rekao da nikad u životu nije rekao da se posvađao sa Koštunicom, već da se posvađao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

– Đukanović je pustio mimo zakona dvojicu Šarićevih saradnika i mi nismo mogli istražni postupak da sprovedemo – objasnio je Tadić.

Kako je naveo kriminalci koji diluju drogu ulažu novac u obdaništa, trafike za distribuciju štampe, počinju da upravljaju medijima preko urednika.

– Protiv th kriminalaca sam se tukao svom snagom. Da smo imali još četiri godine vlasti, oni bi bili satrti. Ne bi bilo ni njihovih repova, Kavačkog i Škaraljskog klana – naveo je Tadić.

Prema njegovim rečima, delovi kriminalaca naslonjeni na režim u Crnoj Gori su bili organizatori belih listića.

– Iz Šarićevog kriminala bila je oformljena finansijska struktura koja je htela da investira u obdaništa, rudnike, univerzitete, medije, distribuciju štampe, poljoprivredna zemljišta. Finansijski je podržala u Crnoj Gori formiranje logističke jedinice koja je zloupotrebila naivne srpke intelektualce nezadovoljne mnome. Beli listići su upotrebljeni kao korisni idioti od te strukture – kazao je Tadić.

Laž je, tvrdi Tadić, i da je topio tenkove o čemu je, kako kaže Marić, govorio.

Tadić je Mariću pokazao papir koji pokazuje da su tenkovi rashodovani 2005. te da je odluku o tome doneo general Božidar Delić koji je bio deo komisije koja je o tome odlučivala.

– Tenkovi ne mogu da se istope jer su sastavljeni od takve legure. Ali ti si to iskoristio za političke svrhe jer je SNS pričala laži, da sam topio tenkove i uništio vojsku. Govori si da sam pobegao u Bukurešt kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, a otišao sam tamo da dogovorim koordinaciju zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost. Vratio sam se kad je trajao protest i paljenje ambasada i naložio preko Saveta za nacionalnu bezbednost akciju protivterorističke jedinice – kazao je bivši predsednik Srbije obraćajući se Mariću.

Upitan ko je dao mig da se pale ambasade, odgovara da je to uradila tadašnja vlada i oni koji su komandovali ministarstvom i povukli policiju, te da je on dao kontra komandu.

– Naprednjaci i radikali, koji su organizovali taj skup, bili su kukavice jer nisu branili Kosovo tamo gde se brani, ili u inostranstvi ili na Kosovu, nego u centu Beogradu. I ti to sve sve znaš ali ti nešto ne da mira da odigraš na kartu laži – naveo je Tadić.

Marić mu odgovara da je istinitiji od istine, na šta se Tadić smeje i kaže da, kad ne bi mislio sve što misli o njemu čestitao bi mu na duhovitosti.

Marić je počeo emisiju rečima da su Tadić i on stari prijatelji ali da je Tadić bio u „nekom drugom filmu“.

Međutim, Tadić mu se odmah suprostavio rečim da je Marić sve vreme u filmu i da glumi, kao i da je čovek sa one strane morala, te da bi bilo dobro da ne utire put kriminalcima koji gostuju na ovoj televiziji.

Marić mu je odgovorio da ih on socijalizuje.

– Vi političari narodu zagorčavte život. Ja pokušavam da ga zabavim. Ja sam im melem – utvrdio je Marić kroz smeh.

Ali je odmah dobio odgovor da narod zabavlja obmanjujući ga.

– Za mene nisi uspeo da kažes istinu proteklih deset godina. Mene to zabavlja kao kliničkog psihologa, ali time se ne bavim. Problem je što zagađujes javnu sferu jer kada socijalizujes kriminalce desocijalizuješ mlade ljude. Deset godina nisam gostovao u emisijama. Sve ti ovo govorim jer znam da imaš obrazovanje, i znam ko si bio ranije – zaključio je Tadić uz konstataciju da se sve što govori sliva sa Marića i da nekad nije bilo tako, te da je prodao svoj talenat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari