Pupovac: Otkloniti tenzije

Ostavite komentar


  1. Hrvatska da prestane da provocira i već smo na odličnom putu da saradnja bude bolja.

  2. Bespotrebne trzavice i tenzija ni jednoj strani nista nece korisno doneti. Samo mudro i pametno.

  3. Teško je to izdržati dok je ova garnitura na vlasti koja je još gladna srpske krvi…

  4. Verujem da Srbi u Hrvatskoj imaju probleme zbog ovih prepucavanja politicara sa jedne i druge strane. Moramo prestati da se obaziremo na njihove svakodnevne izjave.

  5. Nemoguće je izbeći tenzije u predizbornoj trci u Hrvatskoj, lideri svih hrvatskih stranaka udaraće nisko a na srpskom pitanju žele lake glasove podrške.

  6. Srbija je spremna da prihvati razgovore, a Hrvati da zakoče fašizam u ekspanziji.

  7. Srbija želi dijalog i normalnu saradnju, ali nisam sigurna da je to slučaj i sa našim susedima.

  8. Hrvatska nanovo provocira, tako da ne znam kako da čovek umanji tenzije, kad su naprosto okovani mržnjom prema nama.

  9. Tacno je da tenzije moraju biti otklonjene ali je potrebna saradnja sa obe strane a ne samo sa nase. Saradnja i volja. Hrvati se nisu nesto pokazali po tom pitanju.

  10. Mislim da je Vucic pokazao veliku dozu kulture i civilizovanosti za razliku od pojedinih predstavnika Hrvata, poput Kovaca. Nadam se da to neka gleda i ceni.

  11. Obrazovan je itd… ali je na toj poziciji u Hrvatskoj vec vise od 20 godina i mozda ga ne bez razloga optuzuju kao etno-biznismena uostalom kao sto su i neki lideri (i lidercici) nacionalnih manjina u Srbiji

  12. Potrebno je otkloniti opterecenje i tenzije u komunikaciji izmedju Beograda i Zagreba.

  13. Svaki sastanak kada se radi o polozaju Srba u Hrvatskoj dobro dodje jer se moze doci do povoljnog resenja.Moramo misliti na nas narod koji zivi na teritoriji Hrvaske.mislmi da ce i danasnji sastanak Vucica i Pupavca ici u tom smeru. Odsnosi Zagreba i Beograda moraju biti daleko bolji nego sto je to danas zbog oba naroda.

  14. Napokon se našao pametan zvaničnik u Hrvatskoj i da zaista ustvari stane i da smiri situaciju i spusti tenziju. Aleksandar Vučić ima sa kim da pregovara i razgovara i da nađe rešenja za izlazak iz krize. Srbija i Hrvatska moraju da očuvaju odnose.

  15. Sto voim ovaj neodredjeni oblik. Pa nista se nece samo otkloniti ako ne prionemo s obe strane da ga resavamo. Pod pretpostavkom da druga strana da svoj aktivan doprinos

  16. Cim oni prestanu sa provokacijama, docice do znacajnog pomaka na putu ka saradnji.

  17. Oštre reči i verbalni okršaji će uvek biti između Srba i Hrvata, ali se tenzija mora smanjiti i pokušati popraviti odnos dve zemlje jer je to u interesu svih naroda!

  18. Treba cistiti svoje dvoriste, ali nema ko.Vucic igra mirotvorca, a onda pusti Vulina, Stefanovic (svoje uzdaniced) da pokaze sta ustvari misli.Da nije tako ucutkao bih, jer to moze.Ili ne moze, jer radikal ostaje radikal, nevazno u sta se preobakao.

  19. Treba biti strpljiv i sačekati da se završe izbori u HR,pa onda sa nekim ,nadamo se,normalnijim političarima pregovarati.Treba misliti i na Srbe koji žive tamo i ne pogoršavati njihovu ionako tešku poziciju.

  20. Sigurno je da će se tenzije smiriti čim Hrvatska prestane da provocira,mi ćemo sigurno sve uraditi da popravimo te odnose i smirimo tenzije.

  21. Tenzije se zaista moraju otkloniti zarad očuvanja mira i stabilnosti u regionu kojem mi težimo i sigurno ćemo uraditi sve što je do nas da se tenzije smire.

  22. Samo što krivci za tenzije koje postoje nismo mi, već provokacije i prozivke koje dolaze iz Hrvatske.

  23. Vucic se za razliku od hrvatskih duznosnika odgovorno ponasa, izbegava konfrotacije.

  24. Srbija je pokazala da zeli dijalog, nece vise reagovati na izjave hrvatskih zvanicnika.

  25. Slažem se da tenzije treba smanjiti, ali to mora da bude obostrano, a ne samo sa naše strane!

  26. Pupovac je u pravu, Srbija sve čini da otkloni tenzije, nadam se da će se Hrvati dozvati pameti.

  27. Koliko god se Srbija trudila da dodje do normalizacije odnosa sa Hrvatske strane se ne trude oni i dalje provociraju.

Ostavite komentar


Politika

"Prihvatamo odgovornost i ličnom imovinom ako u prvoj godini ne napravimo preokret": Branislav Jovanović, kandidat za gradonačelnika koalicije GG "Niš, naš grad" i Parandilovićevog Novog lica Srbije 10

„Prihvatamo odgovornost i ličnom imovinom ako u prvoj godini ne napravimo preokret“: Branislav Jovanović, kandidat za gradonačelnika koalicije GG „Niš, naš grad“ i Parandilovićevog Novog lica Srbije

Prvo što ćemo uraditi su racionalizacija, reorganizacija i rigorozna štednja u Gradu, gradskim opštinama i javnim preduzećima. Centralizovaćemo javne nabavke koje su leglo korupcije. Dupliraćemo budžet za kapitalne investicije u gradu, kaže Branislav Jovanović, nosilac liste "Niš, naš grad- Branislav Jovanović- Novo lice Srbije- Miloš Parandilović", odgovarajući na pitanje koje će ključne ili prve stvari u gradu promeniti nakon izbora 2. juna ukoliko budu u prilici.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.