Vučić onda sam o sebi najgore misli: Sagovornici Danasa o Vulinovoj izjavi da ko loše misli o Putinu, loše misli o Vučiću 1foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Ne postoji niko ko u Srbiji lošije misli o Vladimiru Putinu od Aleksandra Vučića, kaže za Danas opozicionar Nemanja Šarović, povodom izjave Aleksandra Vulina da onaj ko loše misli o aktuelnom predsedniku Rusije, loše misli i o srpskom predsedniku.

Doskora direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da saradnja Rusije i Srbije smeta onima kojima smeta slobodna Srbija. „Znate, ko ne voli Rusiju – nije prijatelj Srbije. A svako ko je prijatelj Srbije nije neprijatelj Rusije. Uvek je bilo ovako. Ko misli loše o predsedniku Putinu, misli loše i o  Vučiću. Ko hoće da uništi Srbiju, hoće i Rusiju. Tako je“, naveo je Vulin, koji je i senator Republike Srpske.

Nemanja Šarović, predsednik vanparlamentarnog udruženja „Pokret Ljubav Vera Nada“, argument za svoju tezu da u Srbiji Vučić najlošije misli o Putinu pronalazi u nedavnom potpisivanju Tiranske deklaracije.

„Upravo je Vučić nedavno u Tirani potpisao deklaraciju kojom je Vladimir Putin proglašen za ratnog zločinca dok je specijalna vojna operacija Ruske federacije kvalifikovana kao ničim izazvana agresija na Ukrajinu. Takvu deklaraciju nije potpisala Marinika Tepić, nisu ni Nataša Kandić, ni Staša Zajović, samo izdajnik i lopov Aleksandar Vučić“, kaže Šarović.

Vučić onda sam o sebi najgore misli: Sagovornici Danasa o Vulinovoj izjavi da ko loše misli o Putinu, loše misli o Vučiću 2
Foto FoNet Ana Paunković

Bojana Selaković, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, navodi da ovo nije neuobičajena izjava za Aleksandra Vulina.

„Kada god on daje ovakve i slične izjave, znači da se obraća ili proputinovski nastrojenom biračkom telu u Srbiji, bilo međunarodnim akterima prenoseći pri tome poruke Aleksandra Vučića koje on ne sme direktno da izgovori. Pretpostavljam da su ove sada povezane sa najnovijom komunikacionom kampanjom kao reakcijom na jačanje međunarodne pozicije Kosova i usvajanjem rezolucije o Srebrenici u UN“, smatra Selaković.

Vučić onda sam o sebi najgore misli: Sagovornici Danasa o Vulinovoj izjavi da ko loše misli o Putinu, loše misli o Vučiću 3
Bojana Selaković. Foto: Insajder

Naim Leo Beširi, iz Instituta za evropske poslove, smatra da deluje da se Vulin „raznošenjem papira iz Kraljice Ane po Moskvi već pokazao više odan Kremlju nego Vučiću, a od kad je na političkoj sceni, možda je prvi put i rekao istinu“.

Dodaje da kako „mračne ruke devedesetih“ uspešno neguju „nekulturu podaništva“ prema autoritarnim režimima, 1činjenica da je Putin popularniji od Vučića ne ide, smatra, SNS-u baš u prilog.

Naim Leo Beširi
foto FoNet Aleksandar Barda

„Zato je nekada najveća stranka morala da okupi dvadesetak partija u kosliciji i pokrade izbore da bi ostala na vlasti“, kaže Beširi.

Aleksandar Radovanović, predsednik Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, ističe da je ovo prvi put ikada da se u potpunosti slaže sa Vulinom po bilo kom pitanju.

Vučić onda sam o sebi najgore misli: Sagovornici Danasa o Vulinovoj izjavi da ko loše misli o Putinu, loše misli o Vučiću 4
foto PSG

„Vučić i Putin su ista vrsta političara i svi ljudi kojima su sloboda, demokratija, Evropa i ljudska prava osnovne životne vrednosti misle loše i o jednom i o drugom“, navodi.

Kaže da je politika dvojice predsednika puna agresije, mržnje i napada na svakog dostojanstvenog čoveka, „samo je Vučićeva na sreću ograničena na Srbiju i nekoliko zemalja koje nas okružuju, dok je Putinova pretnja za bezbednost čitavog sveta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari