Razlike u opoziciji se ipak (ne) mogu prevazići

*Đurišić: Stranačke razlike treba da ostanu po strani *Žujović: Insistiramo na dogovoru opozicionih partija, i nije za nas pitanje da li u tome ima mesta za DJB, već je to pitanje za DJB
DJB, LDP i SDS žele dogovor o zajedničkom opozicionom predsedničkom kandidatu, a nisu u dobrim odnosima

Ostavite komentar


  1. Ne znam zasto se toliko insistira na jednom kandidatu opozicije. Jankovic i Jeremic u opste ne ciljalju na iste grupe biraca. Za Sasu su najpre oni apstinenti koji ne glasaju u nekoliko zadnjih ciklusa i gradjanska opozicija kaoja i ono bo tesko opet izasli na izbore da se bira samo izmedju Vuka i Vucica. Sa druge strane Jeremica vise podrzavaju desno nastrojeni glasaci, razocarani u DSS i slicne patriotske stranke. Tako da je veca sansa da AV ne pobedi u prvom krugu ako su u igri i Vuk i Sasa.

  2. Opozicionih lidera je mnogo, a mesto predsednika Srbije je samo jedno i svi bi želeli da sednu u tu fotelju, ne da bi nešto radili nego da bi imali lepa primanja, a da ništa ne rade.

  3. Iz dosadašnjih nastupa u "kampanji", još neraspisanih predsedničkih izbora, dvojice budućih, uslovno rečeno, demokratskih, proevropskih kandidata za Predsednika Srbije, da se sasvim jasno zaključiti da ni jedan od njih ne bi pristao na povlačenje u korist onog drugog. Vuk Jeremić, kojeg podržavaju desne snage od kojih su neke otvoreno protiv EU, ni u kakvoj varijanti ne bi pristao na povlačenje iz predsedničke trke. Jedini pravi opozicioni – proevropski kandidat, koji je to pokazao pokušavajući sa više ili manje uspeha, da u odnose među ljudima, uvede (da ne kažem implementira) evropske standarde i vrednosti. Zbog toga gospodo iz opozicije i "opozicije", na vama je da se dogovorite i podržite Sašu Jankovića za Predsednika Srbije. Ukoliko to ne učinite iz različitih "razloga", velika većina vašeg članstva ZNA ko je PRAVI kandidat i glasaće za SAŠU JANKOVIĆA!!!

  4. @Vladana, a "pozicioni" kandidat je mora biti poseban? On se ubi od rada, pa zato cvrsto drzi poziciju premijera da bi pobedio PO SVAKU CENU. Njemu jedinom nije do fotelje, iako ne preza ni od cega da bi je se dokopao.

  5. Mislim daAV ne može pobijediti u 1 krugu, a u drugom svi opozicioni glasači moraju izaći, ne smije biti bijelih listića, i dat podrš+ku opozicionom kandidatu koji je ušao u II krug.Ako još budu i parlamentarni, onda izlaznost mora biti i veća kako AV i njegove imele ne bi dobile apsolutnu većinu.

  6. To su tri liderske stranke koje se ne razlikuju sustinski od SNS. "Lideri" koji nisu uspeli u okviru jedne opcije, osnivaju svoje stranke, samo da bi i dalje bili lideri…necega…Nadam se da takvi i nece podrzati Jankovica…Da imaju imalo obraza bili bi u politickoj penziji.

  7. Opozicija nikako da izađe sa konkretnim idejama. Uopšte nije problem u kandidatu, ima li ih dva ili 22, ali bez kapitalne ideje i samo sa parolom "protiv Vučića" neće mobilisati potreban broj glasača da bi uopšte bilo drugog kruga i ikakve šanse. Drugo, oni igraju opasnu igru pokušavajući da kao sekundarni cilj, kako god da se izbori završe, ožive DS koji je, potpisujem, jedva iznad cenzusa a vrlo moguće i ispod, destabilišući DJB! Autogol! DJB će pasti na istu crtu, a DS se u ovom kadrovskom sastavu neće podići. Samo postojanje DJB dokazuje veliko nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima DS. To je ista politika ali neće vas ljudi! Ne veruju vam. SDS je ispod takođe, po svim anketama, kao i LDP. Oni odbijaju da vide da politika "idemo u EU" vlada i danas i da je to bila kapitalna ideja 2000. bez koje zalud bilo i poslednjeg rata ““99 Sloba bi još nekoliko godina vladao. Vučiću podrška pada, ali opoziciji ne raste i stvara se jedno ogromno nezadovoljstvo i osećaj depresije u masama koje neće izaći na izbore. Opozicija se zbog sujete i potrošenih pojedinaca igra opstankom pravne države, a videli smo to i ne treba sumnjati.. Ovi su kadri da uvedu perfidni totalitarizam! Lično uopšte ne sumnjam u takve želje Vulina, Dačića i naravno broja 1.

  8. PREVAZIĆI znači napraviti nešto još većim….
    često nepravilno korišćen izraz !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.