RIK objavio najnovije rezultate za parlamentarne i pokrajinske izbore 1Foto: Print screen N1

Republička izborna komisija (RIK) objavila je jutros poslednje rezultate jučerašnjih izbora u Srbiji.

Na osnovu obrađena 7.842 od 8.273 biračka mesta objavljeni su rezultati za parlamentarne izbore i prema ovim podacima apsolutnu većinu ima lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ koja je osvojila 46,86 odsto glasova.

Potom sledi lista „Srbija protiv nasilja“ koja je osvojila je 23,36 odsto glasova, zatim Socijalistička partija Srbije – 6,59, dok izborna lista „Nada za Srbiju“ ima 5,02 odsto. Sledeća je lista „Mi – glas iz naroda – Branimir Nestorović“ sa 4,68 odsto, dok Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović imaju 2,8 odsto glasova.

Cenzus za ulazak u parlament prešle su i tri manjinske stranke, Savez vojvođanskih Mađara sa 1,72 odsto glasova birača, kao i liste Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini sa 0,78 odsto podrške, i SDA Sandžaka sa 0,6 odsto glasova izašlih birača.

RIK objavio najnovije rezultate za parlamentarne i pokrajinske izbore 2
Foto: Printscreen/RIK

Pokrajinski izbori: SNS 48,67, „Srbija protiv nasilja“ 20,22 odsto

Kada je reč o pokrajinskim izborima, obrađeni su rezultati na 1.607 od 1.776 biračkih mesta.

Prema podacima za izbore u Vojvodini, koalicija „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“ osvojila je 48,67 odsto glasova, dok sena drugom mestu nalazi koalicija „Srbija protiv nasilja“ sa 20,22 odsto.

RIK objavio najnovije rezultate za parlamentarne i pokrajinske izbore 3
Foto: Printscreen/RIK

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari