Šef diplomatije sa Ditmanom i Čepurinom 1Foto: FOnet

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić imao je juče odvojene susrete sa ambasadorima Nemačke i Rusije, Akselom Ditmanom i Aleksandrom Čepurinom.

Kako je saopštio MSP, Ditman je Dačiću uručio poziv za učešće na pratećem događaju koji će nemačko predsedavanje OEBS-u organizovati tokom 71. zasedanja Generalne skupštine UN na temu “Snaga civilnog upravljanja krizama”.

Nemački ambasador se, takođe, interesovao za Dačićevo učešće na neformalnom ministarskom sastanku OEBS-a, koje se održava 1. septembra u Potsdamu, a Dačić je potvrdio svoje učešće, ističući da očekuje da ovaj sastanak bude “dobra priprema za sastanak Ministarskog saveta OEBS-a, koji se održava u decembru u Hamburgu.

Sa ruskim ambasadorom šef srpske diplomatije razgovarao je o daljem razvoju saradnje na bilateralnom planu, kao i o realizaciji poseta i planiranih aktivnosti do kraja godine. Čepurin je Dačiću uručio čestitku šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, povodom ponovnog izbora na funkciju. U Lavrovljevoj čestitki se, između ostalog, navodi da se “strateško partnerstvo između Rusije i Srbije dosledno razvija, što u potpunoj meri odgovara interesima naših zemalja i naroda”.

“Ubeđen sam da produbljivanje bilateralne saradnje po svim osnovnim smerovima, realizacija zajedničkih projekata od uzajamne koristi jačaju temelj rusko-srpskih odnosa. Računam na nastavak sadržajne razmene mišljenja i koordinaciju aktivnosti na međunarodnoj poziciji”, poručio je Lavrov, saopštio je MSP.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari