SNS ne može mirno da čeka lokalne izbore

Šta će biti sa više puta najavljivanim, ali nikada do kraja sprovedenim "čistkama", unutar vladajuće partije

Ostavite komentar


  1. „Svi članovi glavnog odbora su bili ZA, ja sam jedini bio uzdržan. I bilo je po mome“. Prevedeno na jezik Velje Ilića: „Ja im reko da kraduckaju, a oni se raspomamili“. Dakle, Vučić toleriše malo i u tom smislu je uzdržan, a svi ostali su za i nemaju barijera.

    1. Ilić je bio u strahu da su njegovi pohapšeni u policijskoj akciji, pa je onda izletelo ono čuveno: „Da kraduckate, razumeo bih, ali ovo..“. Budimo realni, putevi građeni u Ilićevo vreme još uvek stoje, a ovi građeni u Mihajlovićkinom mandatu se raspadaju i pre otvaranja i uvek joj neko drugi odgovoran, a nikako ne grupa zaposlenih u državnom preduzeću kojoj je posao da izabere projektanta, revizora projekta, izvođača i nadzor. Drumska mafija državnog peduzeća bila je hapšena, delili se otkazi, neki su robijali, a to se nakon toga nikada nije ponovilo. Sada su postojeća naselja, koja ostanu bez priključka na saobraćajnicu, odgovorna što nije projektant i revizor projekta izašao da prepešači deonicu koju radi. Bazilika i brdo su odgovorni što nije došlo do ispitivanja tla, Hrast je kriv što trasa nije prošla pored njega. Glina je kriva što se u put samougradila, a ne nadzor i onaj ko je birao nadzor. Baba roga je kriva što investitor reketira izvođača za automobile. O svim problemima i te kako se piše i govori, a onaj koji se pohvalio da ima devet ekrana u kancelariji pravi se da ništa o tome ne zna. Velika je razlika Ilića i Vučića, jer Ilić u trenutku davanja izjave nije znao kako funkcioniše uigrani putarski sistem, a ovaj svima zna krvna zrnca prebrojava, a okreće glavu i ne radi na reformi pravosuđa, nego klacka ministarku nesposobnu za bilo kakvu reformu. Za vas je Ilić svetac, etalon poštenja, pa zbog toga se ide na to da prvo bude proverena Vučićeva imovina dok su svi konci u njegovim rukama, da slučajno ne bi došlo do provere kada padne sa vlasti.

  2. To je predsednik opstine Goran Miljković koga je agencija uhvatila da je zloupotrebio budzet opstinski a tuzilastvo ćuti i vrh sns stopira taj slučaj.

  3. Večeras je u Beogradu napadnut RODOLJUB ŠABIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Niko ne objavljuje gde je on sada i šta je sa njim!!!!!!!!!!!
    Šta se dogodilo?????????????????????????

    1. Iako nisu oni, ONI SU, jer su stvorili takvu atmosferu u drustvu. Strasno!

    2. Devki, ne bu brige.Ovi vasi, jak i nasi, po znanstvenim zakonima, ne bu trajali par leta. Prevec su zglajzali u fasi-drek. Lep pozdrav.

  4. Superstar estrade Buducnost Srbije Aca Vucic sa svojim orkestrom za bolesne i za sahrane, uz pratnju ansambla folklornih trupa milicije i policije delice ulaznice za tu buducnost na licu mesta. Prednost imaju maloumni i krezubi. Navali, narode.

  5. Samo vecinski izborni sistem na svim nivoima je resenje za Srbiju. Da znamo ko koga predstavlja. SNSovski kadar tada ne bi ima ni 10% u parlamentu.

  6. Na lokalu se, pre izbora i smene vlasti, već krenulo sa upošljavanjem dece SNSovaca od strane DSovaca po gradskim preduzećima, a onda su dolaskom na vlast SNSovci uzvratili tu ljubaznost DSovcima, tako je bilo u Nišu. Gradska preduzeća filovana su nepotrebnim radnicima i sasvim je razumljivo što su gubitaši i što nišlije deru ovi iz gradske toplane, jer imaju administrativce za pet gradskih toplana. DSovci su kičma SNSovaca, kao što su socijalisti nakon 2000te bili kičma DSa. Zbog toga se političari na vlasti menjaju, ali ništa više od toga i zbog toga nema napretka. O reformi pravosuđa, javne uprave i javnog sektora govori se godinama, ali nema pomaka, jer stalnozaposlenima, mozgovima svega, ne odgovara bilo kakva promena. Danas kada odete kod lekara ubiju se kuckakjući, ne stignu da vas pogledaju, a ponovo se razvlače kartoni, jer sve što ukucaju unosi se i ručno, koliko im dobar sistem. Sada se razmatra kako da se lekarima obezbedi dodatni rad umesto da niko od njih ne sme da ima više od 40h nedeljnog rada, a da se obezbeđuju radna mesta i daju specijalizacije klincima koji moraju odavde, jer od hobotnica ne mogu da se zaposle. Može li lekar u Sloveniji da drži pet radnih mesta ili ne? Može li lekar u Makedoniji istovremeno da radi u javnom i privatnom sektoru ili ne? Jedino kod nas od 24h dnevno lekar može biti angažovan 25h dnevno i zbog toga niko od nas nema pravo na dostojanstveno lečenje i ako svi punimo fond. Džabi ti novac koji redovno mora da se uplaćuje kada te lekar uvek dočeka sa preporukom za privatnu ordinaciju, laboratoriju, za lek koji nije na pozitivnoj listi…Kako u zdravstvu caruje nesankcionisani haos, tako je svuda. Promena par liderčića na lokalu neće pomoći Vučiću, izbore je već izgubio jer za 7 godina ništa uradio nije.

  7. je od gubitaša postao solventno javno preduzeće, a onda je dvojac koji je to uradio ekspresno sklonjen i izbačen iz SNSa. Pljuvao ih je lično i AV onom pričom kako oni ne mogu da shvate šta rade. Kada je to gradsko preduzeće, pod palicom gradonačelnika, većnika i odbornika poklonjeno republici i njenom visočanstvu ministarki Mihajlović, od tada se beleži konstantan pad putnika i došlo se toga da će ubuduće niški aerodrom raditi šesnaest sati nedeljno. Koja bi smena na lokalu dovela do toga da nišlije glasaju za SNS? Od Vučića do poslednjeg piona u SNSu, svi bi morali da se sklone, a da vrate ljude koje su izbacili, pa tek onda mogu na niške glasove da računaju.

  8. Gresi g-din Janjic. Najvise lopovske skole su naucili od svojih koalicionih partnera SPSa i Borisu Tadicu nikad necu oprostiti sto ih je rehabilitovao i sa tom stetocinskom i zlocinackom bagrom pravio koaliciju. Zato Vucic koji je sa njima, nije nista bolji od njih. Ovoj zemlji ce mozda svanuti kad socijalisti i julovci odu sa politicke svene, a Vucic, ako misli dobro ovoj zemlji, neka se odrekne njihovih usluga. Naravno, tose nece desiti.

  9. Upravo na lokalu su najtanji ovi iz SNS sekte. Skupljeni iz raznih partija, nesposobni za ozbiljne projekte, lupaju svakojake gluposti i mastaju o neostvarivim projektima. Usput kradu. Opstina Lebane, na jugu Srbije, zamalo su kupili dve zive kamile, da nisu ustali mediji i adaktirali ovu glupost. Opstina Lebane je poznata i po nepostovanju sudskih odluka, ono mandat pripada odborniku. Sadasnji sastav odbornika je bukvalno odabrao visegodisnji poverenik SNS i svi koletivno su u debelom sukobu interesa. O nepotizmu u ovoj opstini tvrdim da je nezabelezen u Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.