Soros od "neprijatelja" postao partner vlasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče se sastao sa sinom predsednika UO Fonda za otvoreno društvo

Ostavite komentar


  1. Ni Vučić nikada nije koristio sintagmu "strani plaćenici". On je koristio eufemizme da su oni koji kritikuju vladu dobili veliki novac da to rade. Recimo: "Radite za nečiji novac, po nečijem projektnom zadatku i ne radite to objektivno, već radite sa određenim političkim ciljem" , vidite, nijednom nije upotrebio te dve reči "strani plaćenici", nijednom! E, sad, značenje da "radite za nečiji novac" je veoma razruđeno – ciljna grupa kojoj se Vučić obraća mu iskreno veruje i ne zalazi u sitna semantička crevca. Ako je rekao da nije, onda nije, a to što vama izgleda da to jeste znači da niste objektivni i verovatno ste za to plaćeni- eto, ni ja nisam izgovorio strani plaćenici samo je problem što ni Soroša nikada nisam video, a Vučić jeste više puta.

  2. Sve i da prizna Kosovo, udje u NATO, prekine odnose sa Rusijom, i ostalo, sto je samo do pre nekoliko godina radikalski kritikaovao, AV ostaje na svojih 55%. Kao i svaka ljubav, tako i ova koju narod gaji prema njemu je SLEPA. Prema tome, nema nade da se bilo sta ozbiljnije promeneniti u narednih mnogo godina.

  3. Ne vidim nista sporno u tom sastanku, na kraju krajeva u pitanju je jedna od najuticajnijih fondacija na svetu, a mi kao drzava od toga mozemo imati koristi

  4. Kada su interesi zemlje u pitanju, tu nema ni prijatelja ni neprijatelja. Možemo mi da budemo sentimentalno vezani za nekog, ali moramo da sarađujemo i sa onima koji nam nisu baš simpatični.

  5. Ovo jeste i treba da bude glavna tema ozbiljnih medija, a ne namestene policijske akcije koje se tempiraju tako da skrenu paznju javnosti i namerno izazvani sukobi u skupstini. Odlican tekst. Drago mi je sto makar jednim novinama u zemlji SNS nije uspeo da nametne (bilo prislino ili iscenirano) sta treba da im bude tema dana.

  6. Ako Sorosi mogu da ucine nesto za Srbiju, ne treba biti sujetan i sprecavati ih. Odobravam Vuciceve postupke.

  7. @koja
    Da nijesi odobrio ovo AVu ne znam kako bi isti spavao.
    Aj sada navali na salamu i jogurt.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.