Ni Aleksandar Vučić ni Mlađan Dinkić ni ja trenutno nemamo jasnu sliku o personalnim rešenjima u predstojećoj rekonstrukciji Vlade, rekao je juče premijer Ivica Dačić na proslavi 23. godišnjice od osnivanja SPS, čiji je lider.

Pored njega na bini u Sava centru juče su stajali Dušan Bajatović, Branko Ružić, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i Dijana Vukomanović, a Dačić je ukazao da mu je Ružić predložio da na bini sa njim ostanu samo oni koji će ostati u Vladi Srbije nakon rekonstrukcije, pri čemu je poručio da je SPS „neuništiv“.

Dačić je istakao i da nema nikakvih problema ni spornih pitanja u razgovorima s Vučićem ni kada je reč o rekonstrukciji, ni kada se govori o izborima. Upitan zašto Vučić nije došao na proslavu SPS, Dačić je rekao da on nije u zemlji i da su se dogovorili da SNS predstavlja potpredsednik stranke Nebojša Stefanović.

Dačić je poručio da je stranka koju vodi u tri ključne situacije donela odluke o političkim promenama u Srbiji i nijednom nije pogrešila. „Zahvaljujem partnerima u Vladi. Nismo pogrešili kada smo ušli u koaliciju sa njima, jer je promene nemoguće zaustaviti, a pobeda Tomislava Nikolića donela je promene. Naša odluka bila je dobra i svaka drugačija bi bila pogrešna“, rekao je Dačić. On je i ovoga puta naglasio da je priča o „velikoj koaliciji“ koju bi činile SNS i DS „bajka za laku noć“, jer „oni (DS) više nisu velika stranka“.

Nakon proslave rođendana juče je održana i sednica Predsedništva SPS, koja je bila zatvorena za javnost, a na njoj se razgovaralo o rekonstrukciji Vlade, promeni njenih ciljeva i personalnim rešenjima.

Torta za novinare

Ivica Dačić je iznenadio novinare u Skupštini Srbije – tortom, povodom 23. rođendana SPS. Nugat tortu u sobu skupštinskih izveštača doneo je poslanik Dejan Radenković. „Ovaj slatkiš vam šalje premijer. On se danas, kada slavimo rođendan stranke, setio i vas, a ja sam samo njegov izaslanik“, objasnio je Radenković. M. R. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari