Potpredsednik NS: Odbori nisu raspušteni zbog Ponoša, u Nišu smo "poginuli" u kampanji i nismo raspušteni 1Đorđe Stanković: Foto privatna arhiva

Đorđe Stanković, potpredsednik Narodne stranke i predsednik niškog odbora negira da su četiri stranačka odbora u Srbiji raspuštena zbog učešća u ptredsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša.

„Najpre, ti odbori nisu raspušteni, već su, recimo, smenjeni njihovi predsednici, a na mesto predsednika će doći potpredsednici, i odbori nastavljaju da funkcionišu. Zatim, razlozi zbog kojih se to dogodilo nije njihovo učešće u Ponoševoj kampanji, ve su drugačiji“, kaže Stanković za Danas.

On dodaje da su Gradski odbor NS u Nišu i članovi stranke „poginuli“ u kampanji i za parlamentarnu listu Ujedinjenih za pobedu Srbije, čiji su deo bili, i za predsedničke izbore, na kojima je kandidat koalicije bio Ponoš.

„Maksimalno smo radili predsedničku kampanju Zdravka Ponoša i naš Gradski odbor nije raspušten, niti iko pominje da bi to trebalo uraditi. Ponoš je bio i kandidat naše koalicije i član naše stranke u to vreme“, kaže on.

On kaže da su članovi NS u Nišu skupljali potpise za Ponoševu kandidaturu, imali konvenciju koalicije na kojoj je i on predstavljen, bili su u biračkim odborima i čuvali kutije i za predsedničke izbore.

„Niti to neko u stranci osporava, niti može da ospori“, kaže.

Stanković dodaje da će danas u podne u Beogradu biti održana konferencija za novinare, na kojoj će predstavnici NS razjasniti situaciju u vezi sa „raspuštanjem“ pojedinih stranačkih odbora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari