Marinika TepićFoto: M.K./ATAImages

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da za tu stranku nije moguće učešće u vlasti ili formiranje zajedničke vlade sa nekim ko Srbiju „udaljava od Evrope“.

„Ne smatramo da treba sadejstvovati u nekoj izvršnoj vlasti sa onim ko Srbiju želi da izoluje“, rekla je Tepić za televiziju N1.

Odgovarajući na pitanje kako SSP gleda na poziv lidera Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute da se „ujedine leva i desna opozicija“, Tepić je kazala da tehnička saradnja postoji i sada i da će nastaviti da postoji, sa svima koji su „prava opozicija“ i koji „mogu da ugroze vladajući režim“.

Upitana da li se Narodna stranka uklapa u opis nekoga ko „udaljava Srbiju od Evrope“, rekla je da ne želi da komentariše tu stranku, ali da su oni jedno vreme bili za EU i možda ponovo promene odluku.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je „50 puta“ nudio vanredne beogradske izbore, ali da ih niko nije tražio, Tepić je kazala da SSP već 16 meseci traži te izbore i da je Vučić tom izjavom „obmanuo javnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari