Tribina „Stop krvavim košuljama“: Stvoreni smo da ne budemo podanici

Održana tribina „Stop krvavim košuljama“, u znak protesta zbog brutalnog prebijanja jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i dvojice aktivista

Ostavite komentar


  1. Stop nasilju. Svaki gradjanin Srbije treba da ima sigurnost i slobodu kretanja u svojoj zemlji.

  2. Imate moju podršku,ali Sergej je u pravu fašizam se ne ruši demokratijom nego revolucijom.Krenite eto i mene dok još mogu da se borim,nije nešto mnogo ali skupo ću im prodati svoju kožu.

      1. Mozda zato sto se penzioner umorio za svih ovih godina… Sta tebi fali da se pokrenes malo? lencugo razmazeno.

        1. Možda se umorio pozivajući druge da ratuju umesto njega? Evo, i ti si pobegao u inostranstvo umesto da se „pokrenes malo“ pa sad hrabro pozivaš druge na pobunu iz „dijaspore“. Nego, kad si pobegao? Za vreme vlasti DS ili novih radikala? Za vreme JULa nisi, pošto si levičar. Kako je u Švedskoj? Hladno, ali standard.

  3. Vrlo zanimljivo, sa jedne strane levičar Vulin koji se loži na Kubu i Če Gevaru, sa druge levičar Borislav koji se prima na španski građanski rat, obojici roditelji direktori i ambasadori, a pozivaju sirotinju da za njih osvoji vlast. Lepo. I Solunci bi se postideli nad tom „krvavom košuljom“ i Borislavljevom žrtvom, šljagom koju mu je zalepio neki (takođe) ostrašćeni klinja.

    1. Vulin i Stefanović se ne mogu porediti, jer Vulin je fašista kome je zabranjen ulaz u Hrvatsku i nije dobro došao ni u BiH, a Borko je pristojan čovek koji nikoga nikada nije uvredio.
      Braniš Vulina i ostale Vučićeve poltrone, jer si kao i oni.

      1. Pa dobro, Vulin može da promeni ime i lako uđe u Hrvatsku ako želi. Ne branim ga, naprotiv, za mene su on i Borislav isti.

    2. Vulin s komunizmom ima veze koliko i njegov stan s tetkom iz Kanade . Ovde vlada uverenje da je dovoljno reći “ ja sam komunista “‘i to je to !
      a voolina ni ne zna śta je komunizam . To čime se on bavi je primenjeni totalitarizam i faśizam .
      Zapravo , ovde se sirovi apsolutizam pod kojim je živelo skoro 2mlrd ljudi , deklariše kao – komunizam . Kim , Staljin, Pa
      Lonačnomi Tito- daleko su oni od komunizma ….

    3. Vidi , ja jako cenim i Borka
      i Sergeja . Jer imaju petlju da ( realno ruzkujući i život) ustanu protiv zla . A , tu si u pravu – ne moraju . Ali nije sve u materijalnom!
      Ja nikad nisam zaradjivao kao za vlasti ovih, ali ih i dalje ne podnosim- jer ne zaradjujem njihovom milišću nego svojim radom . A po tvojoj logici , ja bih baš trebao da pidržim ovu vlast ? Samo , postoji nešto što ae zove moral, integritet , uverenje …
      Nije sve u novcu .

      1. Dok bih ovde morao nekoliko komentara: apsolutno sam protiv sile i destrukcije imala demokratski ili napredni oblik. Ne zagovaram podršku ovoj vlasti, naprotiv: reč je o tome da niko od navodne opozicije nema legitimitet da se buni. Bili su na vlasti 12 godina, oni su i doveli tzv. fašizam. Zar Tadić nije gasio medije? Zar DS nije imao siledžije? Posebno sam protiv ovako brutalne manipulacije koja se graniči sa bezobrazlukom, „da moja krvava košulja bude simbol ujedinjenja opozicije“. A što ne bi bila krvava košulja Ćuruvije? Ili krvava glava Đinđića? Ili da se ujedinimo oko zatvorenih fabrika koje je gasio profesionalni stečajni upravnik? Nije sve u novcu za tebe i mene, ali oni ne znaju šta drugo da rade u životu.

    4. Ne znam čije članske karte su imali batinaši, da su neki iz SNS koalicije sigurno bi na sav glas i uz talabase to objavili.
      Ovako mašu krvavim košuljama a batinaši su i dalje među njima.
      Pisao sam već da je Borko svojom harizmatičnošću, političkim iskustvom i bez kriminalnih („Samoubistvo“) i korupcionaškim aferama (Patrik Hou i katarsko koferče) kao i fašističkom i Ljotićevskom ideologijom, a što da ne i lepši je od sve trojice zajedno, direktna pretnja njihovim ambicijama.

        1. Zato sto u Savezu ima alibi. Dok je bio u vlasti navodno se svadjao sa Tadicem i Jeremicem, a kasnije pomalo i sa Djilasom. Posto sam naivan za srpsku politiku, ne bih da bude da je sve izmislio Alek zarad raspisivanja opstih izbora. Glavno pitanje u Srbiji je ipak Kosovo, a Alek tu trpi jedini pritisak jer izmice vreme.

  4. Primer iz proslosti imamo. Kako je rušen Milošević tako treba rušiti i ovoga. Početi sa stvaranjem organizacije širom Srbije. Voditi računa da poverljive informacije ne završe preko stranih službi do ovih na vlasti jer neke lidere (poput Radulovića) strane službe drže u šaci. I na kraju, širiti uticaj u strukturama bezbednosti uz realna obećanja i benefite koje će dobiti posle rušenja diktatora. Ako ima mozga i hrabrosti – ovako ćemo. Ako nema – čekaćemo „da ga Zapad sruši“.

  5. Čitam i ne verujem. Politička organizacija organizovala tribinu na kojoj njen predstavnik poziva sve na bojkot i bojkot svega, dok upravo taj isti Savez za Srbiju ne bojkotuje izbore u Lučanima. Da li je to utabani politički marketing koji uspeva, ili politika: zakoni važi za druge, ali ne i za mene.

    1. Kako vas Mileva i Milenice nije sramota da lazete same sebe kao Vucic sto laze i nas i vas!Sto ne napisaste komentar da bi bilo fer da prodani Bujke koga i opozicija placa ne organizuje inervjue sa opozicijom pa da CEO SVET VIDI KAKAV ste vi olos od partije i Vlasti. Reba da vas je sramota to uopste postojite! Sta pricate vasoj deci!? Sigurno ih debelo lazete!? Pa neka vam je sa srecom draga Mileva i Milenice!… Bruke jedne…

  6. Kada čovek bez stranke, glasača i bez politike, sa jedinom mantrom „ujedinite se“ svoju političku organizaciju smatra sinonimom za opoziciju i prorukama „dosta je bilo“ i „mi smo slobodni, a nismo podanici“ glasačima nudi sadržaj drugih političkih organizacija Dosta je bilo i Pokreta slobodnih građana, on pomoću svojih medija, a to ste vi, neki od novinara Danasa, gazi ispred sebe sve što nije on i on zagovoara novi desničarski oblik diktature. E, to nije sloboda. To je još jedna manipulacija masama. A ja kako reče jedan izlagač na ovoj tribini zaista ne želim da budem podanik. „Podanik“ je reč koja je na ovoj tribini dobila reč jednoumlje. Jer Savez za Srbiju nam svaki dan šalje poruku, ako niste mi, vi niste opozicija. STOP jednoumlju.

  7. Ja u utorak poslao Mekalisteru i sefovima poslanickih grupa u EU parlamentu, informacije o napadu na Borka i link ka clanku Danasa o napadima u zadnje 2 godine, ali Mekalister je juce hvalio Srbiju u reformama, bas ga briga, bitno mu je da Vucic sprecava izbeglice da stignu do zapada.

Ostavite komentar


Politika

Šta za Srbe južno od Ibra znači zatvaranje srpskih institucija? 10

Šta za Srbe južno od Ibra znači zatvaranje srpskih institucija?

Nakon zatvaranja srpskih institucija u četiri opštine na severu Kosova nije bilo dodatnih jednostranih odluka Prištine, ali je kosovski ministar za lokalnu samoupravu Eljbert Krasnići 18. septembra izjavio da će i preostale "paralelne institucije" u drugim opštinama širom Kosova, sigurno biti ugašene. Iako su se srpske vlasti obavezale da na neki način sarađuju u zatvaranju ovih institucija, sporazumi predviđaju i da Kosovo osnuje Zajednicu srpskih opština, koja bi preuzela pružanje tih usluga, tvrdi direktor Radia KiM Isak Vorgučić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.