Turajlić: Očekujem da se protest nastavi posle 13. aprila

Članica Političkog saveta Pokreta slobodnih građana govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Gospodja Profesor se, nažalost, odavno pretvorila u „solioca pameti“ i „l’art pour l’art“ opoziconara, luta od jedne do druge političe skupine, „pametuje“, …, i nikako ne nalazi to što traži.
    Ne izgleda jasno da poštovana gospodja zna šta traži, ali da unosi razdor po Srbiji u to nema sumnje.
    Ako je trenutno politički funkcioner onda bi bilo korisno (a to bi trebalo da joj je i obaveza) da ta svoja zalaganja napiše u Program, da napiše i Plan šta bi ona to konkretno realizovala, do detalja, normirano da se zna šta je šta i do kada će šta biti pretvoreno u napredno rešenje, …, da se vidi vajda koja bi usledila. I neka ne kuka da nema media gde bi to objavila. Ima, ima. Ako nema ništa drugo onda nam je tu internet. Sasvim dovoljno. Sve bi se videlo. I pozdravilo, ako je valajno.
    I valjalo bi da „solioci pameti“ što pre prestanu da kokodaču već da snesu po koje jaje. Dosta nam je ….

    1. Mislim da gospođa profesorka, za sve što je javno govorila, zaslužuje mnogo više poštovanja nego li ste pokazali. Šta ste Vi uradili, sem kritikovanja obrazovanijih, mudrijih i hrabrijih od sebe.

      1. „Beli listić“ ne zaslužuje nikakvo poštovanje.
        Ta kratkovidost i naknadna pamet ne zaslužuje da bude u udarnoj vesti.

      2. Gospođa profesorka, zbog promocije belih listića 2012.godine, zaslužuje barem orden od SNS…ipak je bolje manje zlo od većeg, ovo je Srbija.

      3. Lepite etikete, nažalost, a nemate osnova zato. Nemate Vi činjenice o meni da bi ste mi nalepili to što uradiste.
        Ja rekoh šta mislim, samo to.
        A vi pogledajte osim “ … za sve što je javno govorila…“ a šta je to URADILA gospođa profesorka, a deluje realno dosta dugo u politici.

        1. Gos-n Gišo, čini mi se da vi ni ne znate ko je g-dja Turajlić. Samo odradjujete svoj botovski posao vrlo amaterski i nekorektno poput vaših kolega(sve po nalogu SNS gazda).

      4. Beli listići su prevelika greška, koja je obezvredila ono dobro, što je govorila i radila

    2. Ko je u Srbiji ikad izasao sa planom o bilo cemu ? Politicari izlaze sa obecanjima i narod onda glasa za njih ,ili sto je za nas primeljivo postavljaju ih stranci. Ovaj sadasnji samo laze i to je jedino sto ume a narod mu slepo veruje. Pusti narod da uziva u snovima.

  2. Cini mi se da su protesti sve manji brojcano i da ne idu u dobrom smeru jer se razilaze u idejama oni koji ih vode

  3. profesorka Srbijana Turajlic mi je predavala automatiku na trecoj godini ETF-a. jos davne 1991. godine dobro se secam da je nagovarala i pozivala studente da idu na demonstracije protiv Slobodana Milosevica,
    na zalost nimalo se ne slazem sa njenim politickim stavovima. uvek sam za demokratske promene u Srbiji, ali ne i za ovakvo jeftino dobijanje politickih poena…

    1. Bravo za profesorku Turajlić! Nisam ni sumnjao u njen pravilan, pošten i hrabar stav po pitanju uzurpiranja demokratije od strane diktatora ili tačnije loših pokušaja diktatora negde u Evropi, nažalost kod nas u Srbiji.

  4. Ja sam obicna stara Beogradjanka i kazem vam svima da vi pametujete o gospodji Turajlic. Zena ima zdravu pamet, intelekt, profesionalno ostvarena i postena. Ko sam ja da zalazim u neke procene koje su se pokazale pogresne. Ja sledim osnovne vrednosti koje mi odgovaraju kod gospodje Turajlic i o tome govori njen integritet i postovanje koje ima u javnosti, i uopste mi nije potrebno da je poznajem, ili ZNAM…kako vi dole navodite. A sto se tice pogresne procene u belim listicima, eh…pa onda najbolje uzivajte u strahovladi Aleksandra Vucica i sedite za kompjuterom i cepajte dlaku na cetvoro, sto rece nas narod.
    Moje duboko postovanje za gospodju Turajlic, sve je manje tako hrabrih i postenih medju natom profesorskom elitom.

    1. Ha! Kod nas hrabrost dolazi sa penzijom… Gospođa profesorka, ništa pemtno nije rekla, ne samo u ovom tekstu, već od kad se pojavljuje u javnom prostoru, a vi budite iskreni pa recite da Vam se dopada njen diskurs. To je diskurs više srednje klase da ne kažem „kruga dvojke“, kome Vučko smeta samo u pogledu estetike i eventualno kad napravi cirkus na koji pozove Putina. Nemam ništa protiv profesionalnog ostvarenja, ali u državi koja se raspada čitav jedan vek, biti profesionalno ostvaren je sramno! O poštenju profeseroske kaste nema nikakvog smisla govoriti, to je moralno najniži sloj društva tik ispod visokih crkvenih velikodostojnika. Argumente za ovu tvrdnju izneću ako redakcija objavi komentar, ako ga ne okarakterišu kao uvredljiv. Mogu samo da dodam da to tvrdim pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 7

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.