Vlada Srbije zapošljava 80 odsto Srba na Kosovu

Istraživanje InTER-a "Kakva nas budućnost čeka?"

Ostavite komentar


  1. Voleo bih da znam koliki je broj raseljenih sa Kosova kojima Srbija novcano pomaze i placa im radni staz.Imam susede koji imaju dve licne karte Srbije i Kosova.Primaju novcanu naknadu od Srbije i u razmacima redovno odlaze na Kosovo gde podizu novcanu naknadu od kako oni kazu vlade Kosova.Niko ne proverava pa mnogi nalaze korist od prevara i kada je stambeno resenje u pitanju.Imam primer poznanika koji je prodao kucu u Peci na Kosovu kupio dva stana koja izdaje a stanuje u zgradi solidarnosti gde placa samo 5000 dinara.Pitam se da li je fer prema postenim raseljenim licima.I jos jedan primer iz Resnika gde porodica zivi u baraci za raseljene i izbegle a prodala je kucu na Kosovu i kupila veliku kucu gle cuda u Resniku i strpljivo ceka da joj vlasti Beograda dodele stan u nekoj od zgrada koje se grade za izbegla i raseljena lica.I da je u pitanju samo jedan primer a ja znam za vise primera,nadlezni trebaju da izvrse provere pa tek onda resavaju stambene probleme,uplacuju radni staz mnogima koji rade na crno,i uplacuju redovno novcanu naknadu,nije bitno kolika je.Pitam se da li je fer prema jadnim postenim raseljenim licima i izbeglicama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.