Vučević podneo krivične prijave protiv braće Vučić zbog slučaja Jovanjica

Ostavite komentar


  1. Odlično! A kako bi bilo da tužilaštvo reaguje na izjave Vučića da je Đilas pokrao stotine miliona evra? Pa ako se utvrdi da to nije tačno, da Vučić odgovara zbog laganja i klevetanja!

  2. Znaci Vucivic se „dobrovoljno“ zrtvuje za svoga sefa posto je podneo laznu prijavu bez dokaza i od pravosudja pravi farsu. Prosecan advokat zna koje su konsekvence. Mozda mu treba koji mesec odmora a, sigurno ce mu obezbediti udoban smestaj.

  3. Vučeviću , mi narod Srbije smo već okončali proces protiv braće Vučića, s to znači
    KRIVI SU.. po svim tačkama optužnog predloga ….
    Sledi izricanje kazne po Zakonu o. …. .

  4. Pametan potez! Oslobodis ljude dok jos imas veze u tuzilastvu, da posle ne bi moglo da im se sudi za isto delo

  5. Ne zelim da zivim u proniji u kojoj Vucic Aleksandar instalira svoje dijagnostifikovane dusevne bolesti kao ideologiju. Tacka. Molio bih da ne cenzurisete. Ako je moguce.

  6. Nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela? Naveo je sve ono što su političari govorili i što se piše po društvenim mrežama. Pa na šta liči ta krivična prijava, baš bi trebalo da o tome obavesti javnost, tim pre što AV nije niko pominjao da je bilo šta radio po Jovanjici, a sam je tražio da se prtiv njega podnese krivična prijava. Ako je tako, evo i ja pristajem da Vučićević protiv mene podnese neku krivičnu prijavu, bez kvalifikacije dela koje sam učinio i bez bilo kakvih materijalnih dokaza.Pa nek se i meni sudi zato što živim u ovom ZLU na koje ukazuju političari i o kojem pišu na društvenim mrežama.

  7. Način koji pokazuje volju i spremnost države da na legitiman i miran način odbrani svoj ugled koji opozicija lažima pokušava da poljulja.

    1. E,jesi mi ti dasa,moj botu Daso!!!!Stidis li se bar malo,zbog besplatnog sen
      dvica!!!!!

    2. Mi smo jedina zemlja u svetu gde vlast govori da je jača od vlasti koju nemaju…nije jasno,pa naravno da nije jer mi smo zemlja apsurda!!!

  8. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Kada se „utvrdi“ da braća nisu kriva, nema više novog suđenja i afera zataškana zauvek.

    1. Neće ovo ni doći do suda da se ne bi izvodili dokazi i saslušavali svedoci. Tužilac će da odbaci prijavu kao neurednu ili će dati rok da se prinava uredi. J svakom slučaju SNS propagandna mašinerija tvrdiće da su braća Dalton oslobođena, jer nema njihove krivice.

  9. Sad sledi da podnese ostavku kako bi moglo da se sprovede postupak u skladu s Ustavom i pozitivnim propisima kao i u skladu sa potpisanim međunarodnnim ugovorima, a ako neće obavestiti EU i UN jer se radi postupku zbog sumnje na uzgoj i trgovinu drogom kao i radi sprečavanja da se postupak fingira. Postupak se mira spojiti sa postupkom protiv vlasnika firme „Jovanica“, a za očekivati je i da države gde je droga mogla završiti, da i one pokrenu postupke.

  10. Koliko je meni poznato, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246. Krivičnog zakonika, je krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, odnosno na osnovu krivične prijave podnete od strane policije u sklopu preduzetih predistražnih radnji, primene mera nadzora, praćenja, tajnog snimanja, itd. Zar je strah vlasti toliki da su odlučili da preduhitre tužilaštvo koje vodi postupak istrage protiv vlasnika poljoprivrednog dobra na kome je opojna droga pronađena, kako isti ne bi otkrio inkriminišuće podatke o vladarima Srbije? U Zakoniku o krivičnom postupku postoji institut takozvane „presuđene stvari“, odnosno da se istom licu ne može suditi za isti događaj za koji je već ranije pravnosnažno oslobođen od krivice, krivična prijava odbačena, postupak obustavljen… Što bi značilo – Koluvija je blizu tome da propeva.

    1. Ajde, bre, Dule, pa nećemo se valjda držati „zakona ko pijan plota“. Jeste da treba tužilaštvo po službenoj dužnosti da pokrene istragu al gde baš sad, kad su predsednika Vučića stisli i na unutrašnjem i na spoljnom planu, pa nema on vremena sad da čeka istražni postupak i legitimne odluke tužilaštva koje ionako nije samostalno brže i bolje će to sud njegove partije, što da dovodi tužilaštvo u nezgodnu situaciju. Zato će predsednik sve da ubrza, dok ne padne sneg jerbo kad padne sneg neće viši biti tragova osim ako ne padne lanjski sneg, taj ionako ne pokriva breg al zato redovno zaobilazi Srbiju…

  11. Ja ću da tužim Vučevića,zbog sumnje u lik i delo narečene braće.Tražiću hitno procesuirsnje.

  12. Ako se Vučićima bude sudilo po pitanju Jovanjice i ako na tom suđenju budu oslobođeni krivice više im se po tom pitanju neće moći suditi bez obzira na sve što bude isplivalo na videlo tokom suđenja vlasniku Jovanjice. Ovo je lukavo smišljen manevar iza koga će se Vučići sakriti bez obzira na ličnu umešanost u skandal.

  13. Ova braca i ova stranka pretvorili su za 7 godina Srbiju u kaznjenicki logor i postavili se na mesto kapoa. Paralizovanim ziteljima Srbije ostaje samo da cekaju u redu na smrt i da se nadaju saveznickim oslobodiocima. Svaki ste mi komentar do sada cenzurisali. Molio bih vas samo ovaj nemojte.

    1. Moja Kajo,ionako su nam zatvorena usta,zacepljena naprednim medijskim
      blátom,kud ces vise.

  14. I Zagorka Dolovac je tu sudsku prijavu gradonacelnika Novog Sada Milosa Vucevica , clana sns sekte , “ spakovala “ direktno u kantu za djubre jer cak i ona zna da je dimna zavesa ili “ drzte lopova “ namenjena sns sekti sa trabantima i naravno sns ovcama koji “ gutaju istinu brzinom munje “ sa Rts – a i pogotovu Pinka koji duguje 14 miliona eura poreza koji bi dobro dosli da se bolesna deca ne lece sms porukama
    Inace znate vec ….prijave podnosi MUP tuzilastvu , koje trazi dokaze kao imena saucesnika , kontakte , tok novca , potosace , nabavljace , transportere , i td
    Ova prijava je samo jedan providno propagandni potez skretanja paznje sa gigantskih problema ovog drustva

  15. Od ove zemlje firma AV & Co je napravila ne cirkus, nego živo blato, Cirkus je bio prolazna faza!!!

  16. ako je predsednik pod krivicnom istragom mora da podnese ostavku, kao i haradijan mu sto je uradio

  17. Nisam pravnik po struci i ne znam ništa o krivičnom pravu, ali ipak znam da u pravu važi princip da se ne može nekome suditi dva puta za isto (ne)delo. Dakle, ako je jedanom na suđenju oslobođen krivice, onda je to zauvek.
    U redu, ali to je na SUĐENJU.
    Ovde imamo tek krivičnu prijavu. Tu prijavu sud može odbaciti kao neosnovanu zbog, na primer, nedostatka dokaza.
    Molio bih sa neki pravnik ovde objasni da li to znači da ako kroz pola godine neko (opet Vučević?) pribavi nove dokaze i podnese prijavu za isto delo, ta prijava će biti odbačena jer je ranije već jedna prijava bila odbačena?
    Da li je ova farsa i psrdačina s pravosuđem stvarno neviđeno vešt manevar za pranje braće Vučić, ili samo glup i providan potez nekog malog Đokice (ili lukav plan nekog Boldrika) koji se u pravo razume koliko i u kvantnu mehaniku?

    1. Evo da ti odgovorim: Ovo nije vešt pravni manevar, već plan malog Aleka namenjen da zamaže oči prostim glasačima SNS-a koji ništa ne kapiraju. Naravno da je moguće voditi novi krivični postupak protiv svih saučesnika kada jednog dana bude pokrenuta prava istraga ovog slučaja. Ovakva prijava je dokaz da desetka iz krivičnog procesnog prava ne mora da znači da si inteligentan.

  18. Mešavina Kleptokratije i Kakokratije! to ti je današnje političko polje Srbije.

  19. U jednom od mojih predhodnih komentara sam napisao da,“ Ako se stvarno ukljuci ogroman broj gragjana“ misleci na permanentne demonstracije 1 od 5 miliona, sad sam potpuno siguran da ce se to desiti.

  20. Da li postoji negde u svetu da predsednik tuzi samog sebe,samo u korumpiranoj i mafijaskoj drzavi.

  21. Bilo bi vrlo intresantno i korisno videti reagovanje nadležnih institucija, organa i javnog mnjenja, kada bi neko od funkcionera Stranke slobode i prava odmah reagovao i Tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Dragana Đilasa, koristeći pravnu argumentaciju identičnu onoj koju navodi Vučević u svojoj prijavi. U tom slučaju verovatno postoj rizik od optužbi za plagijat, ali isplatio bi se.

  22. Srbija svakim danom sve vise i vise gubi ugled u svetu zahvaljuijuci garnituri koja nije sposobna da je vodi kako treba.

  23. Srbija svakim danom sve vise i vise gubi ugled u svetu zahvaljujuci garnituri koja nije sposobna da je vodi kako treba.

  24. Vučević ima dokaze ili veruje da su dovoljni za podnošenje krivične prijave i po svom uverenjum kada ima saznanja da je učinjeno krivično delo, isto i prijavljuje. Naravno on će svoja uverenja i potvrditi pred tužiocem. Dakle, optužiće direktno braću Vučić. Šta drugo? Ne može sada da kaže da je to sve zezanje, ili da izjavi da Vučići nemaju odgovornost, a d ih on prijavljuje.
    Neće valjda da pokaže da je tužilaštvo i sudstvo nemoćno protiv njega i Vučića. Ili možda hoće.

  25. Kakve veze ima gradonacelnik Novog sada sa dogadjajem na imanju kraj Stare Pazove. Sem sto Vucevic dobrovoljno ometa pravdu da bi zastitio Aleksandra Vucica ne libeci se da napadne funkciju PREDSEDNIKA SRBIJE , protiv koga je podneo krivicnu prijavu. Iako aktuelni gradonacelnik Novog Sada nema nikakvih direktnih saznanja o raciji na jovanjici, niti dokaza, a nije ni u svojstvu ostecenog.
    Sto bi reko Sergej Trifunovic naprednjak Vucevic, gradonacelnik Novog Sada sad PISA PO FUNKCIJI PREDSEDNIKA SRBIJE. I sve to da bi se zastitio lik i delo Aleksandra Vucica, i dalje gajio njegov kult licnosti i bezgresnosti.

  26. E sada neka ovi iz Saveza za Srbiju podnesu dokaze posle svih ovih laznih optuzbi koje su uputili predsedniku…

  27. Postoje institucije i pravosudni organi, pa neka utvrde istinu. Vreme je da već jednom, oni koji šire laži, snose posledice za onošto izgovaraju i objavljuju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.