Vučević podneo krivične prijave protiv braće Vučić zbog slučaja Jovanjica 1Foto: Grad Novi Sad

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević podneo je danas Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja Jovanjica i navodnog uticaja na uzgajanje opijata na tom poljoprivrednom dobru.

On je novinarima rekao da je to učinio kao građanin, da nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela, kao i da prijava sadrži hronološki poređane sve izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama.

Vučević je objasnio da su to informacije koje su uznemirile javnost i ne mogu nikog ostaviti ravnodušnim, a građani Srbije moraju da saznaju istinu.

Tužilaštvo mora da utvrdi istinu i onda idemo dalje. Siguran sam da ćemo u kratkom roku videti šta će tužilaštvo uraditi, rekao je on.

Kako je istakao Vučević, ako se utvrdi da svi navodi o umešanosti braće Vučić nisu tačni, onda su oni koji su to plasirali govorili gnusne laži i potrebna je njihova odgovornost zbog tih neistina i uznemiravanja javnosti.

On je napomenuo da je 20 dana čekao da vidi da li će tužilaštvo reagovati i kada to nije uradilo, podneo je krivičnu prijavu, jer javnost zaslužuje da zna da li su optužbe tačne ili su „gnusne laži i klevete“.

Komentarišući optužbe opozicije da je krivična prijava koju podnosi lažna, Vučević je naglasio da to govori o onima koji to tvrde, jer to znači da sami priznaju da su 20 dana iznosili lažne optužbe.

Time priznaju da su govorili neistine, jer je krivična prijava zasnovana na njihovim navodima, konstatovao je on.

Vučević je rekao i da je, s obzirom na uznemirenost javnosti i društvenu opasnost, tražio od tužilaštva da predmet ide u hitno procesuiranje.

Na pitanje o navodnim podelama i klanovima u SNS, Vučević je odgovorio da oni koji takvo nešto tvrde to govore u cilju da se pobegne od teme zbog koje je podneo krivičnu prijavu.

Da li neko misli da, ako postoji podela, mi to ne bi rešili na Glavnom odboru za 24 sata, zapitao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.