"Vučić da se pod hitno distancira od Dačića"

Reakcije na ideju potpredsednika Vlade i šefa diplomatije o podeli Kosova

Ostavite komentar


  1. Svi pametni a niko ne nudi rešenje. Naravno, kao uvek do sada, rešenje će dati neki običan čovek iz provincije koji istinski voli svoju zemlju ! Već sam čuo za neka realno moguća rešenja koja zadovoljavaju sve uslove i sve preduslove, al o tom kad dođe vreme.

  2. Kosovo je Dacicu ostavio njegov ucitelj Milosevic u amanet pa mora da ratuje za njega. Slace i on buradi pusaka deci na Kosovu kao Sloba sto je slao Krajosnicima u Hrvatsku da se ubijaju dok on namiguje za svedskim stolom u Hayatu. Politicari iz 90-ih nikako da se sklone…

  3. Srpski narod je,baš naivan ili lepo vaspitan,pa veruje u sve i svašta.Srbija ne može postati članica E.U. iz razloga što u istoriji E.U. ne postoji država kojoj je EU držala sankcije 10 godina,i nakon toga primila u E.U..
    Takođe ne postoji članica NATO alijanse ,koja je ratovala sa NATO i nakon toga postala članica saveza.,

  4. Podela jeste lose resenje, jer prosto otvara pandorinu kutiju na celom Balkanu, ali mislim da je valjda poenta dijaloga da se on vodi, i da sve opcije budu na stolu i da se o njima otvoreno razgovara. Sta znaci ovaj naslov i tekst — da sada Vucic opet treba da bude arbitar koji nekoga ucutkuje. pa mislim da to ne treba da bude ideja.. Ako cemo na svaki predlog koji vodi ka nezavisnosti, ili delimicnoj nezavisnosti, regaovati na nacin "ajde Vucicu ucutkaj sada ovoga", onda se gubi svaki smisao dijaloga.

  5. Dusan Janjic je preozbiljno shvatio Ivicu Dacica.Mislim da zameniku ministra spoljnih poslova Srbije,ministar je Vucic,Vucic je sve,ne treba verovati jer je svoju nedoslednost potvrdio milion puta.Ako zatreba,kad okolnosti budu drugacije,okrenuce se protiv sadasnjeg sefa kao protiv Tadica.Dakle,Dacicevo misljenje je manje vredno nego moje,ja bar predlazem referendum kao najdemokratskiji oblik izjasnjavanja naroda o sudbinski vaznim pitanjima kao sto je buducnost Kosova i Metohije,dok Dacic ne pradlaye nista,igra se od dana do dana zarad svoje fotelje i nista vise.

  6. Vucic treba da se distancira od Sorosevih stipendista i da se povuce kao covek!Ovako samo iritira narod svojim podanistvom zapadu i tera nas u katastrofu!Zastrasuje narod glupim pricama o ratu da bi svoju ucenjenu zadnjicu i svoj lopovluk spasao kompromitacije!Svi mi vidimo da on ima zadatak,da je nesto obecao,ali to moze u svoje korumpirano ime,a ne u ime naroda!

  7. O cemu prica ovaj Dacic a i ovaj njegov "idol" AV.Pa tu postoje samo dva resenja a to je prizanje nezavisnosti sa eventulanom podelom kosova ili rat.Trece ne postoji.Mislim postoji ali to je status quo kao i do sada.

  8. Zemlja tone u ponor svakog dana, Srba je sve manje jer progresivnom brzinom umiremo ili odlazimo iz zemlje…A ON "baci kosku" da se narod zamlacuje oko Kosova I diluje milijardama sa svetskom bagrom, trpajuci sve u svoj dzep.

  9. Kad je Djindjic svojevremeno pomenuo podelu (kamo srece) odgovor Kostunice je bio "…nije Kosovo tvoje da ga delis…". Tada bi to bi to podela, sad cemo dobiti sta dobijemo. Djindjic je platio glavom, Srbija gubitnik da veci ne moze biti a Vucic pomiritelj…ocekujem kandidaturu za Nobelovu nagradu

  10. Ideja o podeli je iluzija na koju Albanci nece pristati a i apetiti su im veci jer aspiriraju na opstine Presevo, Bujanovac i Medvedju. Tako bi pocela lancana reakcija razgradnje Srbije. Najbolje je ne raditi nista i cekati istorijske promene.Zamrzniti konflikat je resenje za sada.

  11. Dali neko stvarno misli da Dačić i Rasim smeju nešto da zucnu bez miga glavnog Bosa.

  12. Србија има само један пут у будућност,то је подела КиМ-је на равне делове са Албанијом уз надгледање Руса и Американаца,десет година.Кад кажем подела мислим на пола пола.Да би Албанци могли опстати или се ујединити са Албанијом.Срби би задрзали индентитет и суверинитет јер би се само њихова половина могла звати са српском најскупљом речју-Косово!Ово је гигански уступак Срба и Неалбанаца Албанцима.Овде не подразумевам друге територије или њихову размену јер оне нису спорне.Дакле треба делити КиМ-ју са Албанијом,никако делити Србе и Албанце јер би то било легално обострано етничко чишћење.После успостављања линије поделе,Народ би сам одлучио где ће наставити живот!За овакво решење које је по природи ствари дугорочно јер се ради о споразуму две матице-Србије и Албаније,постоје два пута.Мирно,цивилизовано,надгледано од великих сила .Други пут је да ће Србија морати ратом освојити своју територију(КиМ-ју) и после тога форсирати поделу КиМ-је са Албанијом.НАТО-а и Пентагона се не треба бојати јер су они данас доле на земљи.Они су заробљеници (хипокритске)превазиђене,америчке политике.Они се боје,зато се и журе.Јер кад се врате,бошњачки и шиптарски "ентузијасти" из Сирије биће свашта.Доживећемо апсурд 21.века да ће Јенкији молити српску војску да уђу на КиМ-ју,не због Срба и Неалбанаца него због њих.Не лаје кучка села ради,него себе ради!!!

  13. Ma kakvo "distanciranje" njih dvojica rade po dogovoru, ovo je samo probni balon za javnost srbije u isto vreme se priprema teren, postepeno naravno da se Kosovo u neku ruku prizna ( uvijeno u oblandu a u sustini to ce biti to ). A.V.-A.V. premijer – predsednik i samokrunisani despot-samodrzac, mora da ispuni nalog koji je dobio od mentora iz SAD i Nemacke a Dacic-kofercic mu upravo i sluzi kao "kofercic" pun madjionicarskih trikova, videcemo sledeci "trik" koji ce da bude izvadjen iz koferceta, da bi se jos vise Srbija zamajavala, o tobozjoj brigi ovog "DVOJCA" ciji je kormilar upravo u Vasingtonu.

  14. Ovde je problem u sustini. Zar iko misli da Gljivica moze nesto samostalno da smisli i iznese u javnost? Sve se kreira u centru moci i svako dobije zadatak, da izgovori odredjenu poruku i to je to. Ko iskoci iz sablona, dobije po prstima. Bolje je biti poslusan i raditi ono sto ti se odredi. A, Gljivica Pacic je vrlo poslusan, znamo to svi.

  15. Pa zar ovo nije još jedna Vučičeva demagočka priča.
    Čovek odlučio kao i o svemu do sada odkako je seo na presto
    i sadtraži pokriće od naivnog naroda

  16. To je davno predlozio g. Dobrica Cosic, i to je najbolje za Srbiju, jer stace nam nekoliko miliona siptara, daleko im lepa kuca. Kosovo podeliti, Republiku Srpsku pripojiti Srbiji i mirna Backa

  17. ljudi Kosovo je de-facto NATO teritorija, koliko treba biti naivan pa da se misli kako ce nekakav srpski ili ruski politicar moci to da promeni?
    Srbija ima samo jednu opciju da se priblizi i poveca uticaj na Kosovo: da ga prizna i da udje u NATO

  18. Dušan Janjić ovde ismejava Daćića jer se on odvajkada zauzima za nezavisno Kosovo i kao Sorošov plaćenik ne želi da R. Kosovo bilo šta izgubi od već postignutog. Prozivati članove vlade (Dačić – trampa; Ljaić – prodaja) znači prizivanje jednomlja u vladi a pluralizam onih koji i onako ne odlučuju o ničemu. Ipak, dobro je čuti kada se neko drži svojih principa da je R.K. zacementirana u svojoj nezavisnosti kao većina opozicije i NVO a da se aktuelna vlada zalaže za unutrašnji dijalog i pluralizam mišljenja u kojoj su sve opcije moguće. Do rešenja mora doći što pre jer i onako skupo plaćamo paralelne institucije (Gračanica ima "Svoju" Operu, Pozorište i Filmsk Produkciju) plus što plaćamo dugove AP KiM u stotinama miliona evra godišnje,

  19. Veliki politicki mislilac u rangu Jovanovica, Draskovica …. Žarko Korać, samostalni poslanik na listi Liberalno-demokratske partije u Skupštini Srbije.

  20. ana da vidi u kojoj je korpi za otpatke bacena tomina povelja i da se javno objavi jer je toma to zasluzio

Ostavite komentar


Politika

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika 10

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika

Iako je najavljivana za kraj februara, sredinu marta, pa za početak aprila, novu vladu, Srbija će dobiti tek za prvomsjake praznike, i to nekoliko dana pre isteka zakonskog roka za formiranje izvršne vlsti. Sagovornici Danasa ocenjuju da su razlozi za ovakvo prolongiranje kontituisanja vlade višestruki, da to govori o nestabilnosti u zemlji, da postoji ogromno neslaganje unutar Srpske napredne stranke, ali i da je najvažnije to što Aleksandar Vučić uživa u tome da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana, uprkos tome što se još 17 decembra znalo da SNS ima većinu za formiranje vlade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.