Vučić: Očekujem da Priština uskoro pokuša preuzimanje Valača 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da prištinske vlasti uskoro pokušaju preuzimanje trafostanice Valač, pod izgovorom naplate električne energije na severu Kosova, gde srpsko stanovništvo čini većinu.

Nakon svečanosti povodom početka izgradnje brze saobraćajnice Dunavski koridor, Vučić je rekao da očekuje da se to desi posle 6. novembra.

„Ja sam rekao da je moguće da se to desi od 6. novembra, zbog odnosa prema tamošnjim operaterima, tražeći razloge u tobožnjoj naplati električne energije na severu. Ali će pokušati to da iskoriste, gotovo sam siguran, u nekom trenutku za ostvarenje političkih ciljeva koje nemaju veze sa energetikom“, rekao je on.

Vučić je rekao da će Priština da izabere trenutak, ali da je on moli da to ne čini.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, u kojoj učestvuju Srbija, Albanija i Severna Makedonija, Vučić je rekao da je to izvanredna inicijativa koja radi na ukidanju barijera za putovanje i trgovinu, odnosno na slobodonom protoku usluga i kapitala.

Vučić: Ne verujem da će Ponoš biti kandidat za predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne veruje da će funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš biti kandidat na predsedničkim izborima na proleće, kako su to neki mediji objavili.

„Odličan kandidat. Biće mrtva trka u hrvatskim medijima od ljubavi prema našem kandidatu i od snažnog otpora prema opozicionom kandidatu“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Požarevcu.

Komentarišući sastanak predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabijrelom Eskobarom, na kojem su pričali o borbi protiv korupcije, Vučić je rekao da se predsednica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Verica Barać, koja je pisala o poslovanju Djilasa, „okreće u grobu“.

„To je kao kada bi Al Kapone postao sveštenik i počeo da u ispovedaonicu privodi ljude i okajava im grehe. Tako je to kada Đilas priča o borbi protiv korupcije i kriminala“, ocenio je Vučić.

Govoreći o tome što je Đilas u intervjuu za Glas Amerike predstavnike Srpske liste nazvao kriminalcima, Vučić je rekao da će američka administracija podržati sve što je protiv Srbije.

„Ta vrsta napada na Srbe i besmislene priče da su Srbi kriminalci, a da je Srpska lista kriminalna, to govori koliko treba da se unizite da biste se dodvorili nekome“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari