Vučić: Tri scenarija za penzije

Ostavite komentar


  1. To je pitanje za minista finansija, da li je moguce sada ukinuti zakon o umanjenju penzija.

  2. A imamo i plan A,plan B,te eventualno plan C…Naravno,realnost iz devedesetih,hiperinflatornih,je donja granica,radi kontinuiteta-neponizavnja Srbije !!??

  3. Penzioneri svima treba da budu prvi na pameti.To je najmanje sto se za najstarije sugradjane moze uraditi

  4. osladile im se penzionerske pare, nazalost 300.000 njih vise nikada nece docekati vracanje penzija, jer nisu vise sa nama.

    1. vracanje otetih penzija uskoro ce izgubiti smisao, jer neci imati kome da ih vrate. O tome niko ne prica da penzioneri vise namaju vremena.

  5. Postoji samo jedan scenario: Ukidanje protivustavnog zakona, vraćanje do sada otetog novca sa pripadajućom kamatom, i zakonsko usklađivanje penzija 2 puta godišnje. Setite se ovog komentara kada stignu presude iz Strazbura.

    Informacija za novinare Danas-a: Linearno je ako je svima jednako, a ako je u procentima onda je proporcionalno.

  6. Ko ce snositi odgovornost zbog smrti penzionera koji nisu imali za lekove, jednog dana se o tome mora povesti rasprava kako je unistena jedna generacija penzionera.

  7. A kako bi bilo da se politika socijalno ugroženih rešava na način kako to rade normalne države, a ne uzimanjem od jednih penzionera da bi se dalo drugim penzionerima? Sva tri predloga su sramna, a predsednika Saveza penzionera odmah treba smeniti

  8. O kojim scenarijama predsednik prica, kad postoji samo jedno zakonito resenje- ukidanje Zakona koji je u suprotnosti sa Ustavom.Dovesti nivo penzija prema Zakonu PIO i uskladjivanje godisnje prema zakonu.Sve ostalo je mlacenje prazne slame i ceranje po neustavnim i nezakonitim rabotama.

    1. I kada bi postupili kako gops. Brnabic kaze i vratili penzije na nivo iz 2014. godine (dakle da ukin 3 njihova povecanja koja su su dali sa po 10 meseci reklama i najava) ja bih imao 5800 dinara vecu penziju nego sa svim njihovima navodnim povecanjima. Dakle, man*te se corava posla, ovo jeste vid pljacke jer nikom osim penzionerima u zemlji Srbiji u proteklih 40 meseci nije oduzimana imovina, a ovo to JESTE, svaki iole obrazovan pojedinac to zna. Samo, nazalost, osim ovde na internetu i na ulici, nigde se drugde ne moze cuti njegov glas, ali neka i ovo ce suditi istorija, na zalost za 80.000 penzionera upokojenih 2017. godine sada je kasno. Na cast i savest onima koji su doprineli tome i ako se zbog njih ijedan zivot ugasio prerano samo zbog nemanja novca za lecenje.

  9. Vratite ono sto je ukradeno. Ne lupetajte vise i ne pokusavajte sakriti tragove pljacke, samo iritirate ljude. Politika kojom uzimate jednom penzioneru, a dajete trojici glasaca i deo u svoj dzep je procitana i ostace upamcena kao jedna bedna epizoda pljacke naroda. Nikad niko nije smanjio penzije na podrucju Jugoslavije ili Srbije, samo sadasnja vlast. Vratite pokradeno, unistili ste vec dosta familija.

  10. Колико је пензионера са вишим пензијама убијено и колико је њихове деце напустило факултет, Србију и отишло у инистранство да би родитељи могли враћати кредите. Део тих фамилија је на овај или онај начин уништен или барем доведен у неприлику криминалним понашањем политичара. Једнога дана ће неко некоме за ово морати да положи рачуне.

Ostavite komentar


Politika

Vladimir Orlić: RTS i RTV su pristrasne 6

Vladimir Orlić: RTS i RTV su pristrasne

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, koji je prisustvovao današnjem sastanku poslaničkih grupa sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić i rukovodstvima javnih servisa, izjavio je da su iskazali nezadovoljstvo pristrasnim načinom na koji Radiotelevizija Srbije (RTS) i Radiotelevizija Vojvodine (RTV) prate rad vladajuće partije

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.