Vulin odgovorio Milanoviću: Srbija nikada neće prestati da traži pravdu za pobijenu decu 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija, dok je vodi predsednik Aleksandar Vučić, neće prestati da traži pravdu za pobijenu decu na Petrovačkoj cesti.

Vulin je to rekao, a njegovo Ministarstvo prenelo, nakon komentara hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da mu je priča o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu „postala nepodnošljivo gadljiva“.

„Nama su ona vredna istine i pravde, a ustaše neka nastave da prete blokiranjem ulaska Srbije u Evropsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom urade nešto dobro za Srbiju. Evropska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mesto za Srbiju“, naveo je Vulin u saopštenju.

Vulin je ocenio da je hrvatska politika prema Srbima „mešavina kompleksa i loših namera“, kao i da između hrvatske levice i desnice „nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama“.

„Kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima koji su bili pripadnici ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju. Reći da je to sa pobijenom srpskom decom, postalo nepodnošljivo gadljivo, može da kaže samo ustaša“, naveo je ministar.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da je priča predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu „postala nepodnošljivo gadljiva“ i da Srbija „nema moralnu auru“ da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Agencija HINA prenela je ranije da je Vučić povodom optužnice Srbije protiv pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva zbog ratnih zločina tokom operacije „Oluja“ 1995, rekao u Njujorku da Hrvatskoj „nisu bitna srpska deca jer njihovo ubistvo Hrvatskoj nije šteta, ali da Srbija traži da neko odgovara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari