Zelenović: Građani žele nova lica u politici 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Političke organizacije okupljene oko politike „Tri tačke“, koju je predložio Nebojša Zelenović, nastavile su večeras kampanju razgovora sa građanima Srbije u Sremskoj Mitrovici, a u onlajn sastanku učestvovali su su predstavnici tih organizacija i grupa građana Sremske Mitrovice, saopštila je večeras organizacija Zajedno za Srbiju (ZZS).

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović predstavio je temeljne principe konkretne politike zasnovane na Tri tačke i ocenio da će „takva jasna i poštena politika građanima Srbije ponuditi alternativu i vratiti im veru da su promene moguće“, navedeno je u saopštenju.

„Građani žele nova lica u politici. Žele novu energiju, traže novo poverenje. Građani žele i dobar život, i svesni su da Zapad znači upravo to. Na Zapadu, u Evropskoj uniji i SAD, se najbolje živi – zato što je ekonomija jaka, zato što je zakon isti za sve, zato što su socijalna i zdravstvena zaštita dobre, obrazovanje kvalitetno, mediji slobodni, a o životnoj sredini se vodi dobra briga. To je ono što mi želimo i u Srbiji. Zato Srbija na Zapadu.“, rekao je Zelenović.

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je da je „rešavanje pitanja Kosova od vitalnog značaja za Srbiju“ i založio se za njegovo rešavanje u najkraćem roku.

Vuletić je rekao da je politika priključivanja Evropskoj uniji i uspostavljanja jasnog i nedvosmislenog partnerstva sa Zapadom „jedini put koji vodi u razvoj naše zemlje u jednom dobrom pravcu“.

„Članstvo u Evropskoj uniji je samo deo onoga što treba da budu naši ciljevi. Puno prihvatanje vrednosti zapadnog sveta: to je ono što će Srbiju postaviti na pravi put napred. To je ono za šta se mi borimo“, poručio je Vuletić.

Predsednik Gradskog odbora ZZS u Sremskoj Mitroici Aleksandar Prodanović je pozdravio „principijelno okupljanje oko jasne politike“ i ocenio da je to ono što građani žele.

„U opoziciji se previše priča o kolonama, a premalo o konkretnim stvarima koje ćemo ponuditi građanima. Nije dovoljno da budemo protiv Vučića: ljudima moramo da ponudimo nešto za šta će se boriti. Mislim da je ovakvo okupljanje pravi potez.“, rekao je Prodanović.

Na sastanku je ponovljena spremnost ove otvorene građanske platforme da uspostavi saradnju sa svim organizacijama i građanima spremnim da prihvate i podrže temeljne principe sadržane u Tri tačke, ali i naglašeno da postoje teme o kojih je potrebna puna saradnja opozicije.

„Obezbeđivanje fer uslova za slobodne izbore je nešto oko čega opozicija mora da nastupa ujedinjeno, i mi ćemo svakako biti deo te borbe“, naglasio je Nebojša Zelenović.

Zelenović politikom „Tri tačke“ predlaže ujedinjenje opozicije na principima uvođenja novih ljudi u politiku, fokusiranja spoljne politike na Brisel i Vašington i uključivanje u rešavanje kosovskog pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari