cimet rolniceFoto: Shutterstock/Ildi Papp

Cimet rolnice od palačinki su odličan i ukusan doručak koji ukusom neodoljivo podseća na mnogima omiljeni zimski desert, ali dolazi u znatno bržem i zdravijem izdanju, i uz to je pun proteina!

Cimet rolnice od palačinki odlična su opcija kada želite da se fino zasladite, a uz to vodite računa o zdravlju i liniji. Ono što je takođe dobra stvar je to što proteini u ovom receptu ne dolaze iz proteinskog praha, već od belanaca i grčkog jogurta – dva nemasna izvora proteina koja se lako mogu naći u svakom marketu. U nastavku pogledajte detaljan recept koji prenosimo sa sajta novilist.hr.

Cimet rolnice od palačinki

Sastojci:

Za palačinke:

  • 40 grama ovsenog brašna (ili bilo kog drugog)
  • 1 kašika javorovog sirupa (ili meda)
  • 1 jaje
  • 180 ml belanaca

Fil od jogurta sa cimetom:

  • 80 grama grčkog jogurta
  • 1 kašičica granuliranog zaslađivača
  • 1/3 kašičice mlevenog cimeta
  • mleko po izboru

Posip od cimeta bez šećera:

  • 1 kašičica granuliranog zaslađivača (poput eritritola)
  • 1/3 kašičice mlevenog cimeta
Cimet rolnice od palačinki: Neodoljiv recept pun proteina u kome možete uživati bez griže savesti 1
Cimet rolnice od palačinki; foto: Shutterstock/Ildi Papp

Priprema:

  1. U činiji pomešajte ovseno brašno, javorov sirup (ili med), jaje i sneg od belanaca. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
  2. Zagrejte tiganj koji se ne lepi, sa malo ulja ili putera, na srednjoj vatri.
  3. Kutlačom izlijte smesu u tiganj i ravnomerno rasporedite, kao kada pripremate obične palačinke.
  4. Pecite na srednjoj vatri jedan do dva minuta, pa okrenite.
  5. Pripremite fil od jogurta sa cimetom tako što ćete pomešati grčki jogurt sa granuliranim zaslađivačem i mlevenim cimetom. Svaku palačinku premažite filom i urolajte.
  6. U maloj posudi pomešajte zaslađivač i cimet. Pospite po vrhu proteinskih palačinki i uživajte. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari