Foto: Shutterstock/Ildi PappCimet rolnice od palačinki su odličan i ukusan doručak koji ukusom neodoljivo podseća na mnogima omiljeni zimski desert, ali dolazi u znatno bržem i zdravijem izdanju, i uz to je pun proteina!
Cimet rolnice od palačinki odlična su opcija kada želite da se fino zasladite, a uz to vodite računa o zdravlju i liniji. Ono što je takođe dobra stvar je to što proteini u ovom receptu ne dolaze iz proteinskog praha, već od belanaca i grčkog jogurta – dva nemasna izvora proteina koja se lako mogu naći u svakom marketu. U nastavku pogledajte detaljan recept koji prenosimo sa sajta novilist.hr.
Cimet rolnice od palačinki
Sastojci:
Za palačinke:
- 40 grama ovsenog brašna (ili bilo kog drugog)
- 1 kašika javorovog sirupa (ili meda)
- 1 jaje
- 180 ml belanaca
Fil od jogurta sa cimetom:
- 80 grama grčkog jogurta
- 1 kašičica granuliranog zaslađivača
- 1/3 kašičice mlevenog cimeta
- mleko po izboru
Posip od cimeta bez šećera:
- 1 kašičica granuliranog zaslađivača (poput eritritola)
- 1/3 kašičice mlevenog cimeta

Priprema:
- U činiji pomešajte ovseno brašno, javorov sirup (ili med), jaje i sneg od belanaca. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
- Zagrejte tiganj koji se ne lepi, sa malo ulja ili putera, na srednjoj vatri.
- Kutlačom izlijte smesu u tiganj i ravnomerno rasporedite, kao kada pripremate obične palačinke.
- Pecite na srednjoj vatri jedan do dva minuta, pa okrenite.
- Pripremite fil od jogurta sa cimetom tako što ćete pomešati grčki jogurt sa granuliranim zaslađivačem i mlevenim cimetom. Svaku palačinku premažite filom i urolajte.
- U maloj posudi pomešajte zaslađivač i cimet. Pospite po vrhu proteinskih palačinki i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


