Mleveno meso za ručak, foto: Zoonar/Yana Gayvoronskaya, Zoonar GmbH / Alamy / ProfimediaNemate mnogo vremena za kuvanje, ali želite ukusan ručak? Isprobajte ove tri jednostavne ideje sa mlevenim mesom!
Jedan od predloga za ručak je posebno praktičan – možete ga pripremiti unapred i uživati u njemu čak i u ponedeljak na poslu.
1. Ćufte u paradajz sosu
Mleveno meso (govedina ili mešano) oblikujte u male kuglice, propržite ih kratko u tiganju, a zatim dinstajte u paradajz sosu sa lukom, belim lukom i začinima.
Poslužite sa pire krompirom, testeninom ili pirinčem.
Napomena: Odlično se čuva u frižideru 2–3 dana i može se podgrevati.
2. Mleveno meso sa povrćem u woku
Brzo propržite mleveno meso sa lukom, paprikom, tikvicama i šargarepom. Dodajte soja sos, malo meda i začine po ukusu.
Poslužite sa pirinčem ili rezancima.
Ovo jelo je lagano i brzo, ali najbolje ga je jesti isti dan ili naredni, jer povrće može postati mekano nakon nekoliko dana u frižideru.
3. Zapečene mlevene tortilje ili musaka sa krompirom – pogodno za poneti
Napravite slojeve od mlevenog mesa, paradajza, luka i krompira ili tortilja. Preko stavite malo rendanog sira i zapecite u rerni.
Prednost: Ovo jelo odlično podnosi čuvanje – 3 dana u frižideru i može se lako poneti na posao. Samo podgrejte u mikrotalasnoj.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


