Na ove načine ćete najbrže oljuštiti pečene paprike za ajvar 1Foto: / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Ako i vi kod kuće spremate ajvar, nije loše da znate određene trikove za najlakši način ljuštenja paprike pre nego što se odlučite za sledeći korak.

Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje takozvane kožice sa pečenih paprika je trik sa plastičnom kesom.

Naime, kada su paprike pečene, odmah ih prebacite u plastičnu kesu i zatvorite. Ostavite ih u vrećici oko 10 do 15 minuta. Kad paprike potpare, možete bez problema da ih ogulite.

Drugi način da se sa paprika oguli kožica zahteva malo više vremena, a to je da se nakon pečenja na nekoliko sati stavi u zamrzivač.

Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno je da ih stavite u plastičnu kesu koju ćete odmah staviti pod mlaz vrele vode. Paprike držite pod tekućom vodom ne više od 10 sekundi i možete odmah početi da ih ljuštite.

Ako ne želite da koristite plastične kese, paprike možete oljuštiti i tako što ćete ih pokriti krpom ili u šerpi sa poklopcem odmah nakon pečenja i biće spremne za ljuštenje nakon 15 minuta. Ovde treba da budete svesni da će zagoreni deo paprike ostaviti tragove na vašoj krpi, prenosi klix.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari