Trik za efikasno pranje zagorelih šerpi 1Foto: Natalya Danko / Panthermedia / Profimedia

 

Postoje razni trikovi i načini za pranje zagorelih šerpi i tiganja, a mi vam sada donosimo dva koja „provereno rade posao“.

Vaša hrana je izgorela, a tiganj prljav? Možete ga očistiti prirodnim sastojcima. Postoje čak dva načina.

Za prvi način čišćenja tiganja ili šerpe biće vam potrebne tri kašike sirćeta, jedna kašika sode bikarbone i dve šolje vode.

Sipajte vodu u šerpu i dodajte sirće. Zatim stavite na šporet i ostavite da provri. Sklonite tiganj sa šporeta i u njega stavite sodu bikarbonu. Ispraznite posudu i istrljajte je grubom stranom sunđera. Ako je mrlja uporna, koristite žicu za ribanje, a možete dodati još malo sode bikarbone.

Još jedan način. U zagorenom tiganju prokuvati tri prsta vode u kojoj je rastvoreno malo praška za pecivo i zagoreli deo na dnu tiganja će se vrlo lako skinuti. Za tepsije koje su jako zagorele stavite malo deterdženta i dobro ih istrljajte jastučićem za ribanje.

Ovi saveti vam štede vreme i novac, isprobajte ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari