Radikali neće učestvovati u dijalogu o Kosovu 1Foto: SRS

Srpska radikalna stranka neće učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu, rekla je danas Vjerica Radeta, predsednica Izvršnog odbora partije, nazivajući sve farsom.

Ona je istakla da je očigledno da su prisutni sve veći pritisci da režim prizna samoproklamovanu državu Kosovo i da je interesantno da je ova tema aktuelizovana nakon Vučićeve posete Vašingtonu i nakon intervjua Ane Brnabić, datog američkoj agenciji, kada je rekla da će se o statusu Kosova razgovarati na kraju pregovora.

– Što se tiče Srpske radikalne stranke, status Kosova i Metohije je utvrđen Ustavom i o tome nema razgovora. Niko ne sme da prizna lažnu „državu Kosovo“, kao i ulazak Kosova i Metohije u Ujedinjene nacije i druge međunarodne institucije. Najavljeni dijalog neće doneti ništa novo, osim što će Vučić u tome tražiti alibi za eventualno priznanje Kosova sve pod plaštom za brigu o budućim generacijama kojima ne želi ostavljati nerešena pitanja. A dijalog bi trebalo da zamrzne pregovore i da traži uključivanje Rusije u sve buduće razgovore – rekla je Radeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari