Komentari: 2
Ostavite komentar
Ocena: 1.42
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..
Policija odobrila marš Gorana Davidovića Firera
23/03/2016 20:27

Bivši lider zabranjene neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" u četvrtak uveče održava skup

Policija odobrila marš Gorana Davidovića Firera

Autor: V.Jeremić

- Policija je dozvolila održavanje "Marša sećanja" koji u četvratk uveče treba da počne ispred crkve Svetog Marka, saznaje Danas. Iako marš, kojim se obeležava godišnjica početka NATO bombardovanja, organizuje Srpski nacionalni front, politička grupa povezana sa Goranom Davidovićem Firerom, iz MUP-a su nam objasnili da nisu imali zakonskog osnova da skup zabrane.

Prema navodima MUP-a, skup je prijavio građanin koji nema veze sa zabranjenim neonacističkim organizacijama. Samim tim, ispoštovani su svi zakonski preduslovi da se marš održi. Kako nam je rečeno u MUP-u, policija će obezbeđivati skup i za sada nema informacija da će se na njemu pojaviti i Goran Davidović Firer.

Iako formalno zahtev za održavanje skupa nije podneo neko sa neonacističkom prošlošću, nije teško zaključiti da upravo ova grupacija stoji iza "Marša sećanja". Naime, na sajtu ekstremno desničarske organizacije Srpski nacionalni front se jasno vidi da upravo oni pozivaju "patriote" na marš.

Takođe, maglovita je i Davidovićeva pozicija u organizaciji pošto na njihovom sajtu ne može da se vidi ko su predsednik i sekretar organizacije. Ipak, manifest organizacije Srpski nacionalni front, koji je dostupan na njihovoj internet stranici, je potpisao upravo Goran Davidović Firer.

Protiv Davidovića, bivšeg lidera neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" se trenutno vodi postupak po optužnici Višeg javnog tužilaštva koja ga tereti za izazivanje verske, rasne i nacionalne mržnje. Nedavno je pripremno ročište u ovom postupku odloženo zbog toga što se Davidovićev branilac nije pojavio. Davidović trenutno živi u Trstu.

V. Jeremić

GLOSA Kako nam je rečeno u MUP, policija će obezbeđivati skup i za sada nema informacija da će se na njemu pojaviti i Goran Davidović Firer.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (2)

jaja | 24/03/2016 09:26

Broj preporuka: 6 Preporuči Predloži za brisanje

Nema razloga za brigu. Davidovic je dousnik policije tako da je sve pod kontrolom.

P1143743P1143743 | 24/03/2016 01:29

Broj preporuka: -7 Preporuči Predloži za brisanje

Meni nije nista smesnije i zalosnije nego da vidim da se organizacija "Nacionalni stroj"naziva neonacisticka i desnicarska.Nacional-socijalizam,a na nju se misli kada se kaze neonacizam,je ideologija koja je svoje pristalice uglavnom nasla na platformi odbrane Evrope od preteceg nadiruceg boljsevickog terora i primitivizma,a manje na ideji antisemitizma(koje je,ruku na srce,bilo jako izrazeno,narocito posle 1943.) i rasizma(jer kako drugacije objasniti podrsku velikog broja negermanskog stanovnistva)."Nacionlni stroj"se moze najbolje odrediti kao nacional-boljsevicka i ultra leva organizacija,jer se ona bori za ideje upravo suprotne nacional-socijalizmu,za ideje koje je do svog vrhunca doveo STALJIN,a njegov nastavljac je upravo i njihov inspirator i sponzor i oslonac,a on je u Moskvi.