Beogradska policija rasvetlila je trostruko ubistvo koje se dogodilo pre 15 godina u Beogradu, saopštio je juče MUP Srbije.

Kako se dodaje, uhapšen je osumnjičeni B. S. (38) iz Beograda. Njemu se na teret stavlja da je 12. maja 2000. u kancelariji preduzeća za uvoz i izvoz i veleprodaju obuće „Base internacional“, koje se nalazilo u Ulici dr Ivana Ribara 98 na Novom Beogradu, ubio vlasnika te firme Nenada Bukinca, njegovu suprugu Grkinju Pinalopi Papanaku iz grada Katerini i sekretaricu Slađanu Jevtić (38). B. S. je osumnjičen da je, kako je naveo MUP, „vatrenim oružjem usmrtio vlasnika firme, njegovu suprugu i jednu radnicu“. Beogradski mediji su tada spekulisali da je ovo trostruko ubistvo izvršeno najverovatnije iz automatskog oružja „hekler“, kalibra 9 mm PARA i da je izvedeno u periodu između 7.30 i 11.45. Policija je sumnjala da je napadač na žrtve ispalio smrtonosne hice sa ulaznih vrata rafalom iz „heklera“ sa prigušivačem. Ubica je pucao prvo na sekretaricu koja je sedela za stolom. Pogodio ju je sa nekoliko hitaca u telo, da bi potom zapucao na supružnike i usmrtio ih. Njihova tela je oko 11.45 istog dana pronašao knjigovođa firme. U kancelariji ove uvozno-izvozne firme nisu pronađeni vidljivi tragovi premetačine, a ubica je posle zločina najverovatnije pobegao ka susednim zgradama, ali ga niko od stanara Dr Ivana Ribara nije video.

Nenad Bukinac i Panalopi Papanaku su imali dva sina i ćerku, koji u vreme zločina još nisu bili krenuli u osnovnu školu. Firma „Base internacional“ uglavnom je uvozila iz Italije i Grčke. U kancelariji gde se ubistvo desilo nalazila se veleprodaja obuće, među kojima su bili i domaći proizvođači.

Kao i tada, i danas je nepoznat motiv trostrukog ubistva, mada se sumnjalo da je reč o nerazjašnjenim poslovnim odnosima.

Osumnjičenom B. S. je određena mera zadržavanja do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari