Agencija za privatizaciju je krajem maja objavila javni poziv za javno prikupljanje ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine Industrije za preradu Majdanpek u čijem sastavu su Zlatara Majdanpek i Megaplast Donji Milanovac. Tržišna vrednost imovine 31. decembar 2013. godine prema izveštaju ovlašćenog procenitelja iznosila je više od 3,5 miliona evra koliko je bila i početna cena, a aukcija je bila zakazana za 22. jul.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Međutim, u skladu sa izmenjenim zakonskim propisima urađena je nova procena vrednosti kapitala nakon čega je usledila i izmena javnog poziva u delu koji se odnosi na procenjenu tržišnu vrednost imovine na kraju prošle godine. Na osnovu izveštaja ovlašćenog procenitelja, procenjena tržišna cena navedene imovinske celine sa stanjem na dan 31. 12. 2014. godine iznosi 2,99 miliona evra, što je i početna cena za prodaju imovinske celine koja je za pola miliona evra manja nego u majskom pozivu za privatizaciju majdanpečke Industrije za preradu. Promenjeni su i iznosi depozita kao i rokovi za podnošenje prijava, otkup prodajne dokumentacije i uplatu depozita. Otvaranje ponuda biće održano 17. avgusta u Beogradu kada će biti poznata i sudbina 319 radnika sada zaposlenih u Zlatari Majdanpek i Megaplastu Donji Milanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari