Drakslamajer je kompanija iz Bavarske, mislim da je uspešan primer saradnje nemačke i srpske ekonomije i da ovde naši poslodavci imaju kvalifikovanu i stručnu radnu snagu, navela je prilikom jučerašnje posete pogonu Drakslmajera u Zrenjaninu savezna ministarka za Evropu i međuregionalne odnose pokrajine Bavarska Beate Merk.

Ovom prilikom prisutni su mogli da se uvere da je moguće zaposliti preko 3.000 radnika i obezbediti kvalitetne radne uslove, na čijem unapređenju se stalno radi. Posetu fabrici automobilske industrije organizovalo je Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije.

– Ovde imamo ravnopravno zastupljene žene na radnim mestima i moram da naglasim da se radi na dualnom obrazovanju kako bi što više žena bilo uključeno u posao – navela je Beate Merk.

Drakslmajer je jedna od većih nemačkih investicija u Srbiji, gde posluje oko 400 kompanija sa nemačkim kapitalom.

– Nemačke kompanije u našoj zemlji zapošljavaju oko 25.000 radnika, a Drakslamajer je jedna od najvećih investicija sa najvećim brojem zaposlenih. Podržaćemo kao država njihove planove koje imaju u vezi sa proširenjem proizvodnje i posla – rekao je ministar privrede Željko Sertić.

On je naglasio da je za Srbiju važno da u svim političkim procesima pokaže da je spremna za reforme i to, pre svega, za reforme u najvažnijim životnim pitanjima kakvo je ekonomija.

– Nemačka dobro razume koliko je važna ekonomija, koliki je to uslov za razvoj svake države. Nastavićemo svoj reformski kurs, promenom zakona i poboljšanjem ambijenta poslovanja – rekao je Sertić u Zrenjaninu.

„Drekslmajer grupa“ je internacionalni dobavljač automobilske industrije sa više od 60 pogona u 20 zemalja, a zapošljava 3.300 radnika u Srbiji. Osnovana je u Nemačkoj i zapošljava 55.000 ljudi širom sveta. U prošloj godini ukupan prihod bio je 3,4 milijarde evra.

Zakon o ulaganju

„Pred nama je, verujem na već narednoj sednici parlamenta, Zakon o ulaganju kojim ćemo na značajniji način poboljšati položaj investitora u Srbiji i garantovati sva ona prava koje imaju zemlje EU. Gledali smo modele koji se u svetu primenjuju. Trenutno je zakon u finalizaciji, razgovaraju naši zakonodavci i predstavnici Svetske banke i MMF, jer želimo da imamo njihovu potpunu saglasnost oko svih tačaka, a takav kredibilitet će nam omogućiti značajnije investicije u Srbiji“, rekao je ministar privrede Željko Sertić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari