Policija zabranila štand SSP 'za prijavu fantomskih birača' u Zrenjaninu 1Foto: Informativna služba SSP

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je saopštio da je danas u Zrenjaninu postavio „štand za prijavu fantomskih birača“, ali ih je policija upozorila da ne mogu biti na javnoj površini čime im je zabranjena politička aktivnost.

 

„Iako smo skup redovno prijavili s ciljem da stojimo desetak metara ispred Policijske upraveda bismo upoznali građane putem letaka o fantomskim glasačima, policija nam je zabranila štand na tom mestu, legitimisala nas i decidno naredila pomeranje s javne površine“ – navodi se u saopštenju.

Ocenili su da je u Zrenjaninu „agilnost policije fascinantna“, imajući u vidu da policija u Kaću kod Novog Sada nije reagovala na napad na članove SSP-a dok su prošle nedelje delili letke na 50 metara od policijske stanice.
„Da li se samo opozicionim aktivistima ograničava kretanje i zabranjuje političko delovanje, jer kada treba hapsiti i kažnjavati aktiviste, policija i tužilaštvo revnosno postupaju, a kada treba hapsiti nasilnike koji napadaju opoziciju i aktivne građane, izostaje reakcija nadležnih? Da li ovako izgleda primena preporuka ODIHR-a (koju obavlja predsednica Skupšptione Srbije) Ane Brnabić?“, pita SSP Zrenjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari