Radnici kragujevačkog Autosaobraćaja zakatančili su juče upravnu zgradu preduzeća, kako bi sprečili ulazak generalnog direktora Miroslava Petrovića i na taj način ga sprečili da potpisuje nove štetne ugovore, kakav je onaj koji je, kako tvrde, potpisao sa firmom Autoprevoz Janjuševuić iz Priboja. Petrović je potom, prema informaciji iz AS-a, podneo ostavku na tu funkciju. U minula dva meseca ostavke su podnela i dvojica Petrovićevih prethodnika na mestu generalnog direktora Autosaobraćaja.

U Samostalnom sindikatu Autosaobraćaja kažu da je direktor ugovor sa Janjiševićem potpisao mimo saglasnosti Nadzornog odbora preduzeća, zbog čega je predsednik tog organa upravljanja Vladimir Dženopoljac podneo ostavku. Dženopoljac je juče našem listu potvrdio da je podneo ostavku, jer u Autosaobraćaju više nije bilo uslova za normalan rad.

Predsednik Samostalnog sindikata u AS-u Srđan Ilić kaže da će upravna zgrada preduzeća ostati zaključana do ponedeljka, do kada bi situacija sa ostavkama trebalo, na neki način, da bude razrešena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari