Podneo ostavku iz moralnih razloga: Ko je Goran Pavić, direktor Vodovoda iz Bora? 1Foto: vodovodbor.com, ilustracija: Danas

Goran Pavić, direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“ u Boru, podneo je u ponedeljak, 8. aprila, neopozivu ostavku, kako je kazao, iz moralnih razloga jer su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, zaposleni u tom preduzeću i postoji osnovana sumnja da su ubistvo počinili u toku radnog vremena, službenim vozilom dok su obavljali radni zadatak.

On je još kazao da će pokrenuti krivične i sve druge zakonom propisane mere protiv osumnjičenih, ali i svih drugih odgovornih lica u preduzeću koji su svojim propustom doprineli da osumnjičeni budu na slobodi deset dana.

Ovo bi bila sasvim normalna vest da smo u nekoj drugoj zemlji, a ne u Srbiji. Zato je ova vest, nešto što pokazuje, da kod političara i funkcionera ipak ima morala – samo su retki oni koji će „moralno“ postupiti, kao Goran Pavić.

Odgovornost kod političara „eksplodirala“ je posle izbora održanih 17. decembra prošle godine, kada su se iz dana u dan kao na traci, podnosile ostavke. Neki zbog loših izbornih rezultata, neki iz samo njima znanih razloga.

Podneo ostavku iz moralnih razloga: Ko je Goran Pavić, direktor Vodovoda iz Bora? 2
Foto: J. B. K.

Tako je, cela situacija oko nestanka Danke Ilić, verovatno probudila osećaj odgovornosti i kod Gorana Pavića, te je, kako je već kazao, iz moralnih razloga podneo neopozivu ostavku.

Goran Pavić bio ranije privođen

Goran Pavić je rođen 13. februara 1966. godine. Po obrazovanju je specijalista strukovni inženjer mašinstva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su maja meseca 2021. godine, dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja. Jedan od uhapšenih je bio Goran Pavić odgovorno lice JKP „Vodovod“ u Boru.

Kako se sumnjalo, oni su Ugovor o nabavci usluga licenciranje firme i zaposlenih za samozaštitnu delatnost dodelili jednom preduzeću iz Beograda tako što su postupak nabavke usluga procenjene vrednosti preko milion dinara podelili na tri postupka nabavke usluga na koje se zakon ne primenjuje.

Pušten je nakon davanja izjave o spornoj javnoj nabavci, dan kasnije 19. maja. Tada je za lokalni portal kazao da je reč o administrativnoj grešci zbog koje to komunalno preduzeće nije pretrpelo nikakvu materijalnu štetu.

„Reč je o postupku nabavke od pre dve godine kada smo napravili grešku jer nismo ispoštovali proceduru. Iako nije bilo javne nabavke, sve je plaćeno po ugovorima i firma nije oštećena ni za dinar, čak je i došlo do uštede“, rekao je on tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari