"Pokazao više časti od brojnih kolega iz SNS-a": Kako je odjeknula neopoziva ostavka direktora Vodovoda u Boru? 1Foto: vodovodbor.com, ilustracija: Danas

Direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“ Bor Goran Pavić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, kako je rekao, iz moralnih razloga obzirom da su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić zaposleni ovog preduzeća. Sagovornici Danasa ocenjuju da je njegov čin prava retkost danas u Srbiji, kao i da je time pokazao više časti od njegovih kolega iz SNS.

Obrazlažući svoju odluku, Pavić je u izjavi medijima naveo da postoji osnovana sumnja da su njegovi radnici izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom u toku obavljanja radnog zadatka.

“Pokrenuću krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv osumnjičenih lica, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su svojim propustom, činjenjem ili nečinjenjem doprinela da osumnjičeni ostanu na slobodi deset dana. Napominjem da se JKP Vodovod Bor i ja lično, ograđujem u svakom pogledu, kako krivičnom, tako i materijalnom, od postupaka i radnji osumnjičenih radnika”, istakao je juče Pavić.

Saša Trifunović, vlasnik portal IST media iz Bora za Danas kaže da Gorana Pavića, sada već bivšeg direktora JKP Vodovod u Boru, poznaje još od ranije, kada je sa njim komunicirao oko komunalnih problema.

“On je tada bio poslovođa. Bio je izuzetno odgovoran. Sve što je trebalo da se uradi – urađeno je. Bio je jedan od retkih direktora koji se uvek javljao na telefon i sa njim je bila odlična komunikacija. Uvek kada smo ga zvali zbog nekih problema ili isključenja, on je davao izjave koje su bile korektne. Ne čudi me što je podneo neopozivu ostavku, pošto je očigledno da je osećao veliki teret”, navodi Trifunović za Danas.

Dodaje da je Pavić odgovoran čovek i zbog toga ne čudi to što je podneo ostavku.

“To šta je on uradio je retkost u Srbiji”, naglašava Saša Trifunović.

Prema rečima Dejana Perića, direktora Fondacije “Iskorak”, i pored toga što ne postoji nikakva direktna odgovornost Gorana Pavića, sam čin ostavke direktora borskog vodovoda predstavlja, kako kaže, duboko moralan čin koji je prava retkost danas u zemlji Srbiji.

“Svedoci smo da danas javni funkcioneri ne podnose ostavke i za najteža krivična dela što govori o trenutnom stanju morala našega društva. Dotični gospodin je postupio po svojoj savesti jer ga je očito tragedija duboko potresla, kao što je i sve nas”, kaže Perić za Danas.

I advokat Nikola Lakić ocenjuje za Danas da direktor „Vodovoda“ u Boru ima više časti od brojnih njegovih kolega iz Srpske napredne stranke.

„Podneo je ostavku iz moralnih razloga jer su dva njegova radnika bez njegove krivice počinila monstruozno krivično delo i za razliku od brojnih drugih SNS funkcionera koji se grčevito bore za svoje fotelje, a ima razloga ne samo da podnesu ostavke već i da krivično odgovaraju“, zaključuje Lakić.

Podsetimo, na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo devojčice, nastavlja se potraga za telom male Danke Ilić.

Pretraživala se druga polovina Lazarevog kanjona. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo. Gradonačelnik Bora najavio je trodnevnu žalost u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari