Fondacija Unikredit banke i Fondacija Ana i Vlade Divac juče su pokrenuli drugi po redu konkurs pod nazivom „Ideje za bolje sutra“ u okviru kojeg će dodeliti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 45.000 evra socijalnim preduzećima, odnosno firmama koje kao glavni razlog svog poslovanja imaju ostvarivanje socijalnih ciljeva.


Kako je objasnila predsednica UO fondacije Ana i Vlade Divac, Snežana Divac, konkurs će biti otvoren mesec dana. Nakon njegovog završetka odabraće se 20 najboljih socijalnih preduzeća koja će ući u uži krug za dobijanje nagrade. Tih 20 će imati priliku da sa finansijskim ekspertima rade na razvoju svojih biznis planova i ideja i na kraju će najbolji među njima kao nagradu dobiti grantove u rasponu od pet do 10.000 evra.

Nikola Vuletić, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Unikredit banke naglasio je da je na prvom konkursu bilo devet dobrih ideja koje su sada na putu razvoja.

– Odabrana socijalna preduzeća će dobiti trening za razvoj biznis plana, radiće sa biznis konsultantima, dobiće grantove i mentore koji će im pomagati u radu u prvim mesecima razvoja biznisa – rekao je Vuletić.

Unikredit fondacija već godinama deluje u Srbiji pomažući ugroženim grupama, poput izbeglica, interno raseljenih lica, kao i mladima, i kako je istaknuto, do sada je donirala 1,7 miliona evra u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari