Ugovor o projektu „Beograd na vodi“ stigao je u Komisiju za zaštitu konkurencije, potvrđeno je Danasu u ovoj instituciji. Ipak, pristigla dokumentacija nije potpuna, tako da će Komisija o ovom predmetu početi da odlučuje tek kad Grad Beograd i arapski partner Igl Hils dostave dodatne papire, što se očekuje „u najkraćem roku“. Posle toga, Komisija ima 30 dana da dozvoli ili zabrani ovaj projekat, u zavisnosti od toga da li se njime ugrožava konkurencija u Srbiji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali obećali su da će ugovor biti javan i dostupan svima nakon što ga Komisija odobri. Ako obećanje bude ispunjeno, javnost bi tako već narednog meseca mogla da sazna sve detalje ovog projekta.

Kako kažu u Antimonopolskoj komisiji, ugovor o Beogradu na vodi im je dostavljen 29. aprila, tri dana nakon potpisivanja, čime je ispoštovan zakonski rok od 15 dana.

– Ovaj ugovor se razmatra kao deo propisane dokumentacije – ne kao autonomni dokument, već kao prihvatljiv pravni osnov za ocenu prijavljene koncentracije. Zvanični naziv tog dokumenta je „Ugovor o zajedničkom ulaganju“. Rok u okviru koga će Komisija odlučiti o prijavi koncentracije je 30 dana od dana potpunosti prijave. U ovom trenutku, podnosioci prijavu upotpunjavaju samo u jednom njenom segmentu. Dostava dokumentacije koja nije sadržana u inicijalnom podnesku, najavljena je u najkraćem roku – navode u Komisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari