Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas bi u Nišu trebalo da se sastane sa privrednicima. Trebalo bi, ali izgleda da neće. Naime, pre tačno dva meseca, 12. maja, Vučić se sastao sa oko 200 privrednika kako bi čuo njihove primedbe i predloge i s tim uvidom formirao mere koje treba da pomognu poboljšanju poslovnog ambijenta i privrednom oporavku Srbije. Premijer je tada najavio da će takve sastanke održavati na svaka dva meseca i da će prvi sledeći biti u Nišu. Taj dvomesečni rok ističe danas, ali nikakve najave sastanka nema.


Vučić je u maju, posle serije razgovora sa biznismenima, novinarima dao objašnjenje za svoju nameru da redovno, dvomesečno, održava takve sastanke „kako bi se proverilo šta je ko uradio, da li se poštuju ugovoreni rokovi i kakvi su rezultati postignuti“.

Međutim, izgleda da je premijer od toga odustao. U njegovom odseku za odnose sa medijima juče nisu odgovarali na poruke Danasa u vezi ovog sastanka. Vučić se, inače, prošle nedelje na Dedinju sastao sa članovima kluba Privrednik, koji okuplja najveće srpske tajkune, na njihov zahtev, a rezultati tog razgovora nisu poznati. Premijer se tada sastao sa Miroslavom Miškovićem, Milanom Bekom, Željkom Mitrovićem, Vojinom Lazarevićem, Draganom Tomićem, Miodragom Kostićem i drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari