Crvenkapa u „Bošku Buhi“ – ne vidim ništa logičnije od ovog izbora. Klasicima i bajkama mesto je u „Buhi“. Crvenkapu svi znamo, ali prošlo je mnogo vremena i stvari su se promenile, zato smo zaključili da bi ova naša morala da bude nešto osavremenjena. Uz staru poruku, Crvenkapu čekaju i neka nova iskušenja na svom putu odrastanja – kazala je Milena Depolo na jučerašnjoj konferenciji za medije u prostorijama UK „Vuk Karadžić“ gde će predstava premijerno biti izvedena danas u podne za decu, dok će „velika“ premijera za „veliku“ publiku biti u ponedeljak u 20 sati.

– Režiju potpisuje Darijan Mihajlović, koji je istakao da su prethodne „Crvenkape“ radili još Jagoš Marković, a pre njega Muci Draškić.

– Ovo je predstava za decu baš kakva treba da bude. Nisam pristalica toga da deci treba dati nekakav minimalizam i da će se oni time zadovoljiti. Naprotiv! Deci dajte velike priče, velike formate… opersku bajku, ako hoćete. Svaka predstava sa muzikom je ozbiljna stvar i mi smo na ovoj sarađivali sa Sašom Loknerom, a veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da smo imali tu priliku da radimo sa Mićom (Miodragom) Tabačkim. Predstava će, kao što je to prethodno bila „Kiša“, biti lako gledljiva i roditeljima pa neće izlaziti iz sale da piju čaj i kafu dok deca gledaju predstavu – kazao je Mihajlović.

Jelisaveta Karadžić igra Crvenkapu a njenu majku Lena Bogdanović.

– Crvenkapina mama nije mama kakva se poželeti može. Ona je nervozna, prezaposlena, mada zaista i nema toliko posla, opsednuta karijerom i ponajviše cipelama. Misli da sve zna najbolje pa i ko su pogodni prijatelji za njenu kćer. Ipak, odvaži se da pošalje Crvenkapu u šumu i da joj savet kojeg se, naravno, devojčica ne pridržava. Majka kreće za kćerkom i doživljava usput i sopstveno prosvetljenje – otkriva Bogdanović.

Lovca igra Ivan Mihailović za kojeg ovaj glumac kaže da je detinjastiji od devojčice koju u šumi susreće. Vuk je Aleksandar Radojičić, a jedno neobično, brbljivo, ali mudro drvo igra Nenad Nenadović. Kaže, ovo drvo će pomoći da se deci posredno usade neke životne mudrosti.

Posebno dražesna šumska bića koja će Crvenkapa na svom putu kroz šumu sresti su Šumenjaci. Šumenjaci imaju smešne glasove kada govore, ali njihova gotovo vilinska pesma pomoći će da se otarasi Vuka. Šumenjaci su Sara Jovanović, Nevena Božović, Mirna Radulović i Aleksandra Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari