Site name

Smena mimo procedura

Primopredaja dužnosti između v.d. direktorke Kulturnog centra Beograda Ivone Jevtić i dosadašnje v.d. direktorke Mie David Zarić počela je u petak, a nova v.d. direktorka Ivona Jevtić zvanično će preuzeti dužnost u sredu u 12 časova, saopštile su gradske vlasti. Međutim, ceo proces smene Mie David Zarić propraćen je burnom reakcijom javnosti jer je usledila nakon odluke Skupštine grada da Oktobarski salon bude bijenalnog karaktera a da pre toga niko iz odbora Oktobarskoh salona kao ni iz Kulturnog centra grada nije bio obavešten. Takođe, sam početak primopredaje dužnosti je protekao u dramatičnom tonu.

Piše: I.D

01. novembar 2014. 00:14

"Molim medije da dodju odmah u KCB izbacuju me", oglasila se Mia David na Tviteru ali se situacija u međuvremenu smirila.

            "Po Statutu KCB-a od trenutka kada je izabran novi direktor saziva se Upravni odbor koji pravi komisiju za primopredaju, a onda se daje rok da se napišu izveštaji, odnosno da se izvrši primopredaja kakva treba da bude", objasnila je novinarima David. 

            Prema njenim rečima ta institucija ima godišnji promet oko 1.2 miliona evra i u ovom trenutku na njihovim računima (budžetski i sopstveni) se nalazi oko devet miliona evra i " ne pada mi na pamet da to predam to bez celokupnih programskih i finansijskih izveštaja". 

Zaposleni KCB-a su nezadovoljni izborom Ivone Jevtić za novog v.d direktora jer smatraju da njena biografija nije primerena za taj posao. Jevtić (1977) je završila Filološki fakultet u Beogradu, do sada je radila kao profesor srpskog jezika u Muzičkoj gimnaziji Davorin Jenko i OŠ Josif Pančić. Nakon toga bila je edukativni program menadžer u Wizantiana Wetc, marketing menadžer u Mamma d.o.o, izvršni menadzzer u Moncorp d.o.o i od 2010. godine u Javnom preduzeću Pošta Srbije kao rukovodilac Odeljenja za trgovinu i usluge. Predlog zaposlenih u KCB-u za mesto v.d direktora te institucije je pomoćnica direktora za programe KCB-a Vesna Danilović.

Skupština grada Beograda će raspisati konkurs za izbor direktora Kulturnog centra Beograda do kraja 2014. godine.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.