Na Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, koji počinje danas i traje do 8. septembra, Srbija će predstaviti 20 izdavača i katalog pisaca u prevodu na ruski jezik, saopštila je Narodna biblioteka Srbije koja organizuje taj nastup.

Gosti sajma knjiga u Moskvi biće pisci čija su dela objavili ruski izdavači: Mihajlo Pantić koji će predstaviti zbirku priča „Ako je to ljubav“, Mirjana Novaković roman „Strah i njegov sluga“ i Dejan Stojiljković roman „Konstantinovo raskršće“.

Predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Narodne biblioteke Srbije i Udruženja izdavača i knjižara Srbije sastaće se u Moskvi s direktorom Sajma knjiga, a predviđena je i poseta gostujućih pisaca Univerzitetu Lomonosov.

Članovi delegacije sastaće se u Moskvi i sa urednicima Državne biblioteke inostrane literature, zaduženim za objavljivanje edicije savremene srpske proze u prevodu na ruski jezik. Biće organizovan i sastanak s kulturnim, obrazovnim i naučnim delatnicima i predstavnicima ruskih medija, zainteresovanim za saradnju sa Srbijom, a Srbiji je upućen poziv da bude počasni gost tog sajma, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari