EvrovizijaEvrovozija, Teya Dora, Foto: Screenshot RTS

Od kada smo našu delegaciju ispratili na „Pesmu Evrovizije“ pratimo svaki njihov korak, kako teku pripreme i probe sve do 7. maja kada nastupa Teya Dora u prvoj polufinalnoj večeri pod rednim brojem dva. Osim toga, Duška Vučinić baš u Malmeu obeležava 20 godina otkako prati i učestvuje u organizaciji učešća Srbije na „Pesmi Evrovizije“.

Evrovizija se približava svom finalu, a Duška Vučinić i Kristina Radenković su se uključile u program RTS-a i dale svoje utiske iz Malmea.

Duška Vučinić, šefica Službe za korporativni imidž i odnose sa javnošću, ove godine godine obeležava i jedan jubilej – 20 godina otkako prati i učestvuje u organizaciji našeg učešća na „Pesmi Evrovizije“, piše RTS.

„Lepo je baviti se ovakvim poslom 20 godina”, kaže Duška Vučinić. „Puno iskustava, puno lepih susreta, lepih događaja, puno smeha, poneka suza… Svačega je to bilo tokom ovih 20 godina. Dvadeset različitih izvođača, predstavnika, postizali smo fenomenalne uspehe. Počeli smo sa Željkom Joksimovićem 2004. godine i zapravo fantastičan uspeh, drugo mesto. Nakon toga nas je obradovala Marija Šerifović, s kojim smo se družile pre neko veče, koja je pozvala Teya Doru na svoj koncert i dala nesebičnu podršku, ne samo njoj, nego svake godine svim našim predstavnicima.“

U ovih 20 godina, napominje Vučinićeva, imali smo jedno prvo mesto, jedno drugo mesto, jedno treće mesto, pa peto mesto, pa deseto i tako dalje. U svakom slučaju, statistički gledano, mi smo mala zemlja sa ogromnim evrovizijskim uspehom.

Evrovizija, probe pred polufinale

Teya Dora je imala prvu probu u Malmeu čim je delegacija stigla, zatim se uputila u Helsingborg, gde je bila gošća na koncertu Marije Šerifović, što je sjajno prošlo, kaže Kristina Radenković.

Teya Dora će imati i drugu i poslednju probu, danas, 1. maja, pred generalnu uoči prve polufinalne večeri.

U svakom slučaju, kako navodi Duška Vučinić, izbor „Pesme Evrovizije“ se poslednjih godina dosta menjao i prilagođavao. Podsetila da je trajanje pesama ograničeno na tri minuta, a i ove godine će u prvom i drugom polufinalu glasati samo publika, a žiri, zajedno sa gledaocima, samo u finalu.

„Način promovisanja, odnosno saopštavanja glasova je takođe drugačiji. Mislim da negde Evrovizija pokušava da iznađe taj neki idealan moment kako da izgleda taj događaj, a da se pravično raspodele ti glasovi i uopšte da izgleda zanimljivije i spektakularnije“, dodaje Vučinićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari