Marina Sati, Evrovizija 2024Foto: Alain ROBERT / Sipa Press / Profimedia

Prve probe za ovogodišnju Evroviziju su odrađene. Glavne favorite Evrovizije, Baby Lasagnu i Nemu, svi hvale nakon što su objavili snimke s proba. No, dogodilo se i neočekivano iznenađenje.

Predstavnica Grčke Marina Sati oduševila je na prvoj probi i sada svi fanovi Evrovizije pričaju o njoj. Marina se takmiči s pesmom „Zari“, a nastup je obogaćen plesnom koreografijom. Trenutno se nalazi na osmom mestu evrovizijskih kladionica.

Nastup za pesmu „Zari“ spaja tradicionalne grčke elemente s modernim, urbanim vizualnim idejama. Marini, koja nosi ljubičastu pufnastu suknju, pridružuju se četiri plesača koji izvode tačku inspiriranu uličnim plesom. Iza njih neon i grafiti osvetljavaju Malme Arenu.

@eurovision Put your hands up! @SATTI just achieved pop perfection at Greece’s first rehearsal 🇬🇷 #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision


Prema pisanju Indexa, snimak njene probe za jedan dan skupio je 1,7 miliona pregleda i preko 170 hiljada lajkova. X, Instagram i TikTok prepuni su komentara.

„Kraljica“, „Hoće li ona ipak biti pobednica Evrovizije 2024?“, „Svi duboko u sebi znaju da će ona pobediti“, „Švajcarska, Hrvatska, Italija… Mislim da ćete sačekati još koju godinu da pobedite“, „Ovo je za top 3 sigurno“, „Atina 2025“, „Ako ona ne pobedi, prestajem da gledam Evroviziju“, neki su od komentara.

Ko je Marina Sati?

Marina Sati rođena je 26. decembra 1986. u Atini. Majka joj je Grkinja, a otac iz Sudana, dok je Marina odrasla na ostrvu Krit. Kao devojčica počela je da uči da svira klavir, a potom je u srednjoj školi upisala klasično pevanje. Studirala je muziku u Atini i Bostonu.

Debitantski singl objavila je 2016. godine, a nosio je naziv „Koupes“. Njena pesma „Mantissa“ iz 2017. bila je na prvom mestu najslušanijih singlova u Grčkoj te godine.

Marina će nastupati u prvoj polovini drugog polufinala 9. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari