„Ne znam šta je pozadina napada na članicu Saveta za borbu korupcije, nisam bila u prilici da se čujem sa ostalim članovima iz Saveta da bih mogla u ovom trenutku nešto da zaključim i imam jasno mišljenje o tome što se dogodilo. Taj napad na Miroslavu Milenović može biti vrlo ozbiljan i usmeren protiv rada Saveta, ali nemam potvrdu za takvu tvrdnju pa je ne mogu ni izneti“, ističe za Danas Jelisaveta Vasiljić, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, u odgovoru na pitanje kako komentariše fizički napad na Miroslavu Milenović, forenzičkog računovođu i članicu Saveta za borbu protiv korupcije.


Milenovićeva je napadnuta fizički u subotu u podne u haustoru zgrade u kojoj živi. Članicu Saveta za borbu protiv korupcije su u haustoru zgrade sačekala dva napadača i naneli joj povrede glave i lica, nakon čega su pobegli.

„Savet za borbu protiv korupcije već 13 godina unazad objavljuje vrlo ozbiljne izveštaje koji upućuju na različita krivična dela pojedinaca i grupa. Još za vreme Verice Barać, koja je bila dugo godina na čelu Saveta, bavili smo se najozbiljnijim pitanjima odgovornosti i kršenja zakona. Za sve to vreme nisam se libila nikada ništa da kažem ili iznesem zaključke Saveta. Trenutno, o ovom napadu na članicu Saveta, ne mogu ništa da zaključim“, napominje sagovornica Danasa Jelisaveta Vasiljić.

Upitana da prokomentariše navode Miroslave Milenović o tome da napad nije prijavila policiji jer nema poverenja u institucije sistema, odnosno da je uverena da je napad usledio zbog predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima, sagovornica Danasa je ponovila da nije bila u prilici da stupi u kontakt sa ostalim članovima tog kontrolnog tela Vlade Srbije.

„Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije je već trebalo da bude objavljen, ali imamo mnogo dokaza, materijala… Problem je što u Srbiji ima mnogo više tabloida i medija sa sumnjivim pozadinama nego regularnih, pa je posao ogroman i složen“, zaključuje Jelisaveta Vasiljić u izjavi za naš list.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović je za televiziju N1 rekla da je ranije primetila da je nepoznate osobe prate i da je o tome obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i specijalnog tužioca, ali da od tada nije dobila nikakvu informaciju o istrazi.

Milenovićeva je za tu televiziju rekla da veruje da je ovaj napad u vezi sa objavljivanjem predstojećeg izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima. Na pitanje da li je ovaj napad prijavila policiji, rekla je da nije i da je razlog to što „više nema poverenja“.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je neophodne mere i radnje, kako bi se utvrdile sve činjenice u vezi sa javno iznetim tvrdnjama o napadu na Milenovićevu, članicu Saveta za borbu protiv korupcije, iako ovaj slučaj, i dalje, nije prijavljen policiji“, izjavila je šefica biroa MUP za saradnju sa medijima Biljana Popović Ivković.


UKP: Milenović nije bila spremna za saradnju

„Policija je samoinicijativno, iz svog delokruga nadležnosti, reagovala na informaciju koja je objavljena u medijima da je, u ulazu zgrade u kojoj živi, napadnuta i pretučena Miroslava Milenović. Moram da napomenem da ovaj događaj nije zvanično prijavljen nadležnim državnim organima – policiji i tužilaštvu. Po saznanju za ovaj događaj, policija je izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i ostvarila kontakt sa gospođom Milenović, koja nije bila spremna na saradnju sa nama i da pojasni sve okolnosti događaja. Izjavila je samo da je s leđa udarena drvenim predmetom po glavi od strane nepoznate osobe. Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji i zatražila pomoć nadležne zdravstvene institucije koja bi konstatovala povrede, ukoliko ih ima, kao i težinu povreda, prenosi se u saopštenju MUP izjava načelnika Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd Dragana Kecmana.

Kako se navodi, policija je u septembru postupala po prijavi gospođe Milenović da je prate nepoznate osobe. U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, koje je naložilo da se obavi još jedan razgovor sa njom kako bi pojasnila činjenice u vezi tog događaja, policija je gospođi Milenović uputila poziv na koji se ona nije odazvala“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari