DS: Ponovni izbor Irene Vujović za ministarku garancija da se neće rešiti nijedan problem životne sredine 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Demokratska stranka (DS) upozorila je danas da je ponovni izbor Irene Vujović za ministarku za životnu sredinu garancija da se u narednom periodu neće rešiti nijedan od brojnih problema u toj oblasti, uz ocenu da su građani sa razlogom zabrinuti za životnu sredinu.

„Beograd i drugi gradovi u Srbiji i dalje će imati zagađen vazduh, priobalja reka i jezera i dalje će biti okićena najlon kesama, a njihove vode obilovaće različitim štetnim supstancama. Javne površine ostaće pretrpane komunalnim otpadom. Divlje deponije postaće simboli Srbije“, navela je DS u saopštenju.

Ta stranka je ukazala da će Banaćani nastaviti da piju vodu obogaćenu arsenom, a građani Majdanpeka i Bora da udišu toksične PM čestice, kao i da će „divljanje“ kineskih rudarskih komapanija doživeti ekspanziju, a pretnja otvaranja rudnika litijuma u Podrinju biće sve učestalija.

Demokratska stranka pitala je da li je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj bilo samo u funkciji pregovora o gradnji nuklearnih centrala u Srbiji ili se pregovaralo o nuklearnom otpadu koji je za Srbiju i životnu sredinu, a time i za građane mnogo otrovniji i opasniji.

„Za takav scenario osoba kao što je Irena Vujović jeste najbolje rešenje. Ona se nalazi u odabranom društvu poslušnika i jednako je (ne)sposobna kao i ostali ministri na čelu sa Vučićevim novoustoličenim predsednikom Vlade“, navodi DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari