Šta Umetnost Misli? - Š.U.M. 1FOTO: Kolektiv Šok ZaDruge

“Š. U. M. (Šta Umetnost Misli?) je novi program i interaktivna platforma kolektiva Šok ZaDruga kroz koje istražujemo višeslojni svet savremene vizuelne umetnosti koji nas svakodnevno iznenađuje svojim promenljivim karakterom.”, saopštili su Šok ZaDrugari povodom predstavljanja svog novog projekta i serije predavanja, koja će se održati od 10. do 31. maja.

Kolektiv Šok ZaDruga prepoznatljiv po mnogim projektima koji su na kreativne načine ispitivali fenomene lokalne savremene umetnosti i umetničke produkcije kao što su Perspektive, Totalna rasprodaja umetnosti, Kontekst savremene itd.,ovog puta fokusirao se na šumove u komunikaciji na relciji umetnost i njeni recipijenti.

“Za ovu priliku smo višegodišnje stečeno iskustvo procesuirali i artikulisali u nešto potpuno novo za vas, ali i za nas. Zašto Š. U. M.? Razmišljali smo o tome šta umetnost misli i šta su problemi koji postoje između umetnosti i njenih recipijenata, odnosno svih nas. Koji se šumovi pojavljuju u komunikaciji, da li možemo da ih identifikujemo i uklonimo?
Š. U. M. smo zamislili kao program posebno koncipiran za studente i profesionalce koji se bave umetnošću i umetničkim kulturnim delatnostima, ali i za sve one koji imaju interesovanje za kulturu i umetnost”, ističe Kolektiv Šok ZaDruge.

Dodaju da su program pripremali sa puno pažnje i sa namerom da podstaknu bitne procese učenja o savremenoj umetnosti, da podrže formiranje novih saradnji i stvore mogućnosti za neočekivana umrežavanja.

“U eri obeleženoj interdisciplinarnim praksama i inovacijama, postoji sve veća potreba za povezivanjem između stručnjaka iz različitih oblasti i između svih nas koji imamo višak ili manjak nekog iskustva koje možemo korisno i kreativno primeniti.
Š. U. M. služi kao dinamična platforma za razmenu ideja i znanja, za premošćivanje jaza između različitih disciplina i negovanje kulture saradnje. Kroz širok spektar predavanja, diskusija i zajedničkih inicijativa, Š. U. M. želi da pruži inovativan uvid u savremene umetničke prakse, medijske trendove i kulturne izraze. Svi učesnici i korisnici programa Š. U. M.-a imaju priliku da se angažuju uz pomoć stručnjaka iz različitih sredina, da izgrade nova poznanstva koja imaju potencijale za dalju razmenu ideja i da, jednostavno, nauče nešto novo i da prošire granice svog znanja.
Bez obzira na to da li ste ljubitelj umetnosti, student, kulturni radnik koji želi da unapredi svoje veštine ili iskusan profesionalac koji želi da stekne nova iskustva, Š. U. M. nudi jedinstvenu priliku da se povežete i izgradite značajne veze unutar kulturne i umetničke zajednice.
Pridružite nam se dok ulazimo u zamršene odnose savremene umetnosti, kulture i društva. Podržite nas u stvaranju novih veza i odgovorite na poziv da kolektivno oblikujemo budućnost naše scene. Pratite i učestvujte u programima Š. U. M.-a i postanite deo zajednice posvećene podsticanju inovacija, saradnje i rasta”, poručio je Kolektiv Šok ZaDruge.

Prva serija predavanja: Š. U. M. Modul – Mediji i PR, posvećena je osnaživanju umetnika i kulturnih radnika na početku svojih karijera sa osnovnim medijima i PR veštinama.

Zainteresovani će biti u prilici da čuju iskustva i da rade sa stručnjakinjama iz oblasti medija i PR-a: Branislava Opranović (10. maj), Mirjana Boba Stojadinović (24. maj) i Monika Husar (31. maj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari