Mlađan Dinkić, na vanredno sazvanoj konferenciji za novinare G17 plus posle sednice stranačkog vrha, juče u kasnim popodnevnim satima, izjavio je da prihvata odluku da bude smenjen, kao i da partija na čijem je čelu ostaje u vladi. Ipak, potpredsednica G17 Verica Kalanović rekla je tom prilikom da će podneti neopozivu ostavku na funkciju ministarke za NIP, jer „ne može da prihvati da najbolji i najvredniji bivaju kažnjeni“.


Predsednik G17 izjavio je novinarima da ta stranka neće rušiti vladu i da će njeni predstavnici nastaviti da radi najbolje što mogu u svojim resorima, ali i da stoji iza svake reči koju je izrekao poslednjih dana. „Žao mi je ako se predsedniku Borisu Tadiću nije dopala istina, ali je istina da je stanje u društvu loše i da su nužne promene“, rekao je Dinkić, istakavši da je Tadić „jedini merodavan“ da oceni rad vlade.

Dinkić je izjavio da je o odluci da bude smenjen saznao iz medija, odnosno da nje istina da ga je Cvetković ili bilo ko drugi iz vlasti obavestio o tome, što je premijer ranije juče rekao. „Kao što mene niko nije obavestio o pokretanju postupka za razrešenje, tako ni ja neću obavestiti DS o našim odlukama da ostajemo u vladi“, rekao je Dinkić i najavio da će G17 ubrzo predložiti svoje kandidate za pozicije novih ministara ekonomije i za NIP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari