Projekat izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta je ekonomski veoma važan projekat za obe zemlje, ali on ima i istorijski značaj jer integracija regiona nije samo diplomatska fraza već znači preduzimanje konkretnih koraka za povezivanje zemalja regiona, što ovaj projekat omogućava – zaključeno je na sastanku premijera Srbije i Mađarske Aleksandra Vučića i Viktora Orbana.

Vučić je izjavio da bi pruga trebalo da bude rekonstruisana do juna 2017.

Pruga Budimpešta – Beograd bila je i tema sastanka kineskog premijera Li Kećijanga sa kolegama iz Srbije, Mađarske i Makedonije, kada su potpisani i sporazumi o saradnji carinskih organa ovih zemalja. Makedonski premijer Nikola Gruevski takođe je ocenio da je ovo važan projekat za region, Evropu i za Kinu, a Vučić je istakao da će se put od osam sati smanjiti na dva i po sata.

Sa Ramom poslovno

Razgovor premijera Srbije i Albanije Aleksandra Vučića i Edija Rame juče u Beogradu protekao je u mirnom i poslovnom tonu, preneli su internet portali. Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je da su sastanku prisustvovali i ministri policije, trgovine, ekonomije, obrazovanja, saobraćaja i energetike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari