DSS najavljuje da će u nedelju, 12. juna, u centru Beograda organizovati protestni skup zbog održavanja Strategijske vojne konferenciji za partnere, koju u partiji Vojislava Koštunice nazivaju „NATO konferencijom“.


Ulični protest biće održan na platou ispred Filozofskog fakulteta s početkom u 16 sati, najavio je potpredsednik DSS Miloš Jovanović i pozvao vlast da otkaže konferenciju, koja „predstavlja poniženje za državu i građane“. Jovanović je novinarima rekao da vlast u Srbiji nastavlja da radi na učlanjenju zemlje u NATO, a da su „nosioci svih tih aktivnosti ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik Srbije Boris Tadić i Vlada Srbije“.

Strategijsku vojnu konferenciju za partnere, od 13. do 15. juna u Beogradu, organizuje Saveznička komanda za transformaciju iz SAD. Učestvovaće predstavnici zemalja članica NATO, programa Partnerstvo za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative, među kojima su visoki predstavnici armija SAD, Rusije, Brazila, Indije, Velike Britanije, Nemačke, Japana, Australije, Novog Zelanda, Pakistana i drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari